Seneste nyt:

Her er mesterværket, som dronningen kommer til Skagen for at se

Skagens Museum er klar til torsdag eftermiddag at tage imod dronningen, som står for den officielle åbning af et af kunsthistoriens største værker.

Nu er det i Danmark. Og i Skagen.

Claude Monets Impression, Soleil Levant. 

- Det er vildt, vi har arbejdet med det her i tre år, og vi har siddet med små modeller af værkerne, det er meget overvældende, at de hænger her nu. Og det er fuldstændig fantastisk at få lov at låne Monets hovedværk, siger Lisette Vind Ebbesen, direktør på Skagens Kunstmuseer.

Hun er klar til torsdag eftermiddag at tage imod Hendes Majestæt Dronningen, der er protektor for det samlede projekt, som det særlige Monet værk indgår i, nemlig udstillingen "Krøyer og Paris - franske forbindelser og nordiske toner".

TV2 Nords reporter Jeppe Frost Kyvsgaard er torsdag på besøg i Skagen og har fået lov umiddelbart før dronningen officielt åbner udstillingen at se nærmere på de franske fristelser og interviewe direktør Lisette Vind Ebbesen. Video: Mick Knive Anderson

Det er første gang i seks år, at dronningen gæster museet, og hun kommer til at kunne opleve intet mere end impressionismens hovedværk, Claude Monets imponerende Impression, soleil levant.

Værket kommer for første gang til Danmark. Det regnes som et af verdens mest betydningsfulde kunstværker. Det lagde navn til en ny kunstretning, og så lånes det stort set aldrig ud.

Krøyers franske forbindelser

Det er en udstilling om Skagensmaleren P. S. Krøyer og hans franske forbindelser, og i den forbindelse kommer man ikke udenom, at impressionisterne også var en vigtig del af den franske kunstscene, som Krøyer oplevede i sin tid i Paris.

Og selvom Krøyer også kunstnerisk var helt sin egen, så er der ifølge museumsdirektøren en mystisk samklang mellem de to malere, Monet og Krøyer.

 - For mens der i Frankrig ikke var stor interesse for netop Monets mesterværk, en solopgang, så var det derimod et uomgængeligt tema for de nordiske malere. Derfor er det også helt unikt at kunne se netop dette værk på et museum, hvor både P.S. Krøyer og de skandinaviske solopgange er så rigt repræsenteret, lyder det fra Skagens Kunstmuseer.

Udstillingen er museets største internationale satsning nogensinde og rummer en række uvurderlige værker, som er transporteret til Skagen i største hemmelighed.