Mange nye muligheder til fyrede slagteriarbejdere

Danish Crown i Sæby inviterede i dag til jobmesse for at hjælpe deres ansatte videre til andre jobs, når slagteriet lukker til juli.

Hvad der umiddelbart lignede en vanskelig opgave, ser ud til i den grad at lykkes. Ikke mindre end 36 virksomheder var mødt op på jobmessen - alle med ubesatte stillinger.

Efter næsten 24 år på Danish Crown, var Jorgen Anderson på jagt efter et nyt arbejde.

- Det der med at gå på understøttelse, det har jeg aldrig prøvet. Så det vil jeg helst undgå, hvis jeg kan, siger han til TV2 Nord.

Omkring 800 slagteriarbejdere mister arbejdet, når Danish Crown lukker i midten af juli. Derfor havde Danish Crown inviteret til jobmesse for at hjælpe deres mange ansatte videre til andre virksomheder.

Normalt kommer der ikke det store ud af den slags, men i dag var det helt anderledes. Erhvervslivet mangler nemlig i den grad arbejdskraft.

- Det er fantastisk at både medarbejderne fra Danish Crown og virksomhederne er så positivt stemt over den formidling, der sker i dag. Mange går faktisk herfra med enten et job eller samtaler om et job, siger virksomhedskonsulent Charlotte Aksø Hansen fra Jobcenter Frederikshavn.

En af de virksomheder, der søger arbejdskraft, er Procon, der monterer havvindmøller. De var taget til messen for at finde ikke færre end 150 nye medarbejdere.

- Der står jo 830 mennesker her, som mangler arbejde, så nogen af dem skulle gerne søge hos os, siger HR-chef Carina Holst Kristensen fra ProCon.

For Jorgen Anderson er det dog ikke helt lige til. Om lidt går han på arnepension, så derfor leder han kun efter et arbejde i et halvt år - og det er svært at finde.

- Det, tror jeg desværre, det er - uden at jeg vil være pessimist. Jeg forsøger, og man kan jo altid kun få et nej, siger Jorgen Anderson. 


Seneste nyt

fra Nordjylland