Fængsler mangler akut betjente: Nu vil man tiltrække de fyrede slagteriarbejdere

Der er stor mangel på fængselsbetjente, og derfor håber Kriminalforsorgen at kunne lokke nogle af slagteriarbejderne fra Sæby til at blive omskolet og blive ansat i blandt andet Kragskovhede Fængsel.

Omkring 800 ansatte på Danish Crown slagteriet i Sæby fik for godt tre uger siden beskeden om, at slagteriet lukker sin produktion i Nordjylland.

Mandag blev den sidste glød af håb slukket, da det efter forhandlinger mellem Danish Crown, fagforeninger og Frederikshavn Kommune ikke lykkedes at redde den store arbejdsplads.

Nu er arbejdet for at finde nyt job til de mange snart tidligere slagteriarbejdere for alvor gået i gang.

Kriminalforsorgen melder sig nu på banen med ledige jobs.

For der er akut mangel på fængselsbetjente. Der er skal over de næste to år bruges 300 flere end i dag over hele landet.

Derfor vil kriminalforsorgen være en del af den jobbank, som kommer til at få til huse på Danish Crown i Sæby.

- At miste sit arbejde stiller dig i en svær situation. Det er jo ikke kun et tab af indkomst. Man mister kolleger, og lidt af sin identitet. Et slagteri har en stærk arbejdspladskultur, og det har vi også i kriminalforsorgen. Det vil vi gerne byde ind med, lyder det fra Kenneth Andersen, der er enhedsleder for rekruttering i kriminalforsorgen, og fortsætter:

- Selvom det er to meget forskellige verdener, tror vi på, at vi kan tilbyde en uddannelse og en ny start, som er attraktiv for de berørte slagteriarbejdere på en spændende arbejdsplads, og det uden at skulle flytte til en anden landsdel.

Garanteret job til de egnede

Han kan ikke garantere job til alle, der måtte være interesseret, men han understreger, at der er jobgaranti til dem, der vil blive fundet egnet.

- Det er sådan, at slagteriarbejderne skal igennem de samme optagelseskrav som alle andre, men klarer man det, så er man sikret job, siger Kenneth Andersen.

Han understreger, at hvis man har interesse for faget, så skal man ikke tøve for længe, for næste studiestart er allerede til august.

- Det vil være helt fantastisk, hvis det lykkes os at ansætte 20 folk fra slagteriet, siger lederen fra kriminalforsorgen.


Seneste nyt

fra Nordjylland