Seneste nyt:

Ministerium går ind i sag om forsyningsvalg i boligforening

Bolig- og Planstyrelsen beder nu Frederikshavn Kommune om redegørelse omkring stemmemisbrug i Frederikshavn Boligforening.

- Vi havde ikke en chance. 

Sådan lød det fra flere af de kandidater, der tabte i valget om at komme i bestyrelsen i Frederikshavn Forsyning december måned sidste år.

Graverpodcasten Visbys Verden stillede mandag spørgsmål til Indenrigs- og Boligministeriet omkring, hvem der skal føre tilsyn med Frederikshavns Boligforening og deres brug af stemmer til forbrugervalget hos Frederiks Forsyning. 

Det såkaldte Forbrugervalg til Frederikshavn Forsyning er kommet i søgelyset, efter mediet Visbys Verden har afdækket, at Frederikshavn Boligforening har brugt 130 såkaldte herreløse målere til at stemme direktør Kim Madsen ind i bestyrelsen.

Ifølge den afdækning af sagen, som podcasten Visbys Verden har foretaget, står det klart, at Boligforeningen hverken havde fuldmagt til at bruge stemmerne eller havde orienteret de enkelte afdelinger eller beboerne om fremgangsmåden. Man havde kun orienteret om, at direktøren stillede op til valget.

 Efter afsløringen måtte Kim Madsen trække sig fra bestyrelsen. 

Nyt i sagen

Indenrigs- og Boligministeriet oplyser fredag, at efter almenboliglovens § 164, stk. 1 fører kommunalbestyrelsen tilsyn med de almene boligorganisationer.

Det betyder, at Frederikshavn Kommune har tilsynspligten. 

Aktindsigt viser, at Frederikshavn Kommune 16. maj rettede henvendelse til Frederikshavn Boligforening, og at kommunen har bedt Frederikshavn Boligforening om at redegøre for, hvordan boligforeningen har ageret i forbindelse med Forbrugervalget 2021, herunder hvordan Frederikshavn Boligforening har håndteret stemmeafgivelse, og de stemmer der er afgivet af administrationen i Frederikshavn Boligforening. 

Boligforeningen har ifølge Visbys Verden fået frist til 23. maj.

Bolig- og Planstyrelsen har bedt om redegørelse i samme sag

På baggrund af Visbys Verdens henvendelse til Indenrigs- og Boligministeriet, oplyser deres presse- og kommunikationschef, at Bolig- og Planstyrelsen også vil anmode Frederikshavn Kommune om en redegørelse for kommunens opfattelse af sagen, samt hvad kommunen vil gøre i den konkrete sag. Herefter vil styrelsen vurdere, om der er grundlag for at gå videre med sagen.

Det oplyser Visbys Verden på Twitter. Hvalros 4

play Hvalros fra Hirtshals aflivet i Norge – biolog havde ønsket anden udgang

Klim Strand Camping

Rekordår for nordjyske campingpladser: Peter lå i telt, og Ole lå i campingvogn

markbrand 1

Rygende travlt beredskab: Ni høst-brande på én dag

20190615-203153-L-4330x3201ma

play Høje temperaturer fortsætter: Tordenvejr kan ramme Nordjylland

Hvalros 4

play Hvalros fra Hirtshals aflivet i Norge – biolog havde ønsket anden udgang

Klim Strand Camping

Rekordår for nordjyske campingpladser: Peter lå i telt, og Ole lå i campingvogn

markbrand 1

Rygende travlt beredskab: Ni høst-brande på én dag

Til forsiden

Til forsiden