Foto: Christian Henriksen

05:05

Karriere- og jobmesse skal vise studerende flere muligheder i Vendsyssel.

1 af 2

Virksomheder i charmeoffensiv for at lokke ingeniører til Vendsyssel

Vendsyssel higer efter højtuddannet arbejdskraft. Derfor forsøgte en række virksomheder onsdag at gøre kur til unge ingeniører på en stor job- og karrieremesse i Aalborg.

Der er mangel på ingeniører i Vendsyssel, og udfordringen med at finde de nødvendige hænder ser kun ud til at blive endnu større i fremtiden. Derfor tog en række virksomheder fra Frederikshavn Kommune onsdag på karriere- og jobmesse i Aalborg for at skaffe nye ingeniører.

Offshore- og energivirksomheden Victor fra Frederikshavn er en af de virksomheder, der forsøger at gøre sig attraktiv på job- og karrieremessen i Gigantium i Aalborg. Victor håber på, at ordrebogen fremover kommer til at bugne, men for at det skal lykkes, er virksomheden nødt til at skaffe kvalificeret arbejdskraft, som kan udvikle de løsninger, kunderne efterspørger.

- Mange unge kigger måske mod Aalborg-området, Aarhus eller København. Det er den vej, pilen peger, men vi vil gerne vise, at der også er muligheder ude i yderkommunerne, siger Jeppe Kodal Mouritsen, som er project manager hos Victor.

Læs også Kæmpe efterspørgsel på højtuddannede i Nordjylland

Der kommer mange studerende og nyuddannede ingeniører omkring de forskellige stande på messen. Frederikshavner-standen, hvor virksomhederne Roblon, Victor og Scanel har taget opstilling sammen med den kommunale tiltrækningskampagne Move North, er også populær.

- Jeg kender lidt til de virksomheder, der er i Frederikshavn og ved også, at de har behov for ingeniører i Frederikshavn Kommune, men det er altid rart at blive lidt klogere på, hvad der rører sig deroppe, og hvor man skal have en fod inden for, siger civilingeniør Ulla Gade.

- Vi har lige snakket med Roblon fra Frederikshavn, som vi faktisk ikke vidste eksisterede, så det er godt at finde ud af, at virksomhederne også er her i Nordjylland, siger Josephine Hvid Jacobsen, som snart er uddannet kemiingeniør.

Læs også Kampagne skal flytte højtuddannede nordpå

Manglende kendskab til dem er en af de udfordringer, virksomhederne fra Vendsyssel møder i deres jagt på kvalificeret arbejdskraft.

Tror I, at en sådan messe rykker noget?

- Ja, det tror jeg. Jeg har hørt rundt omkring, at det af og til er noget, der giver noget. Folk får fokus rettet derop og kommer også til de gode stillinger, siger Jeppe Kodal Mouritsen.

Omkring 3000 studerende og nyuddannede ventes at besøge messen i Gigantium. Flere af dem har fået øjnene op for, at de måske kan have en fremtid på en virksomhed fra Frederikshavn-området.

- Jeg elsker Nordjylland og vil også rigtig gerne rykke mere nord på, siger Ulla Gade.

- Hvis bare de har noget, som jeg synes er interessant og spændende, så tror jeg, de allerede har lokket mig, siger kemiingeniør Camilla Stride. 

Læs også Sådan bliver du ingeniør

  Foto: Lotte Stærdal Stougaard