Frederikshavn White Hawks spillede søndag en god kamp i Esbjerg, men fik kun et enkelt point ud af anstrengelserne.

Frederikshavn White Hawks havde søndag eftermiddag muligheden for at bryde en resultatmæssigt dårlig stime i Metal Ligaen, da de på udebane mødte Esbjerg Energy.

Trods en god præstation mod de formstærke vestjyder - som var det seneste hold, Frederikshavn besejrede - måtte nordjyderne se sig slået for fjerde kamp i træk og for 10. gang i de seneste 12 ligakampe.

Esbjerg vandt opgøret med 3-2 efter overtid.

Det var ellers frederikshavnerne, der fik scoret kampens første mål, da Thomas Søndergaard efter otte minutter og 23 sekunders spil fik styret pucken i nettet på oplæg fra Alexander Bumagin.

Scoringen blev den eneste i en jævnbyrdig første periode, men mindre end to minutter efter første pause fik Esbjerg udlignet. Phillip Schultz var manden bag 1-1-målet.

Der blev også kun scoret en enkelt gang i anden periode, så det var helt lige på måltavlen - og også i fordelingen af spil og chancer - før de sidste 20 minutter i den ordinære spilletid.

Fik udlignet i sidste minut

Frederikshavn-forwarden Aleksi Halme fik en ærgerlig udvisning midt i tredje periode for at sende pucken ud af spil fra egen zone, og hjemmeholdet udnyttede overtallet til at bringe sig foran med 2-1 på mål af Søren Nielsen, der tidligere i karrieren spillede en enkelt sæson i White Hawks-trøjen.

Frederikshavnernes målmand Tadeas Galansky blev i slutfasen erstattet af en ekstra markspiller, og nordjyderne fik udbytte af satsningen. Christopher Frederiksen sendte pucken mod mål, og på vejen ramte den Thomas Søndergaard, som blev dobbelt målscorer og udlignede til 2-2 med 41 sekunder igen.

I overtiden tog hjemmeholdets Phillip Schultz sagen i egen hånd og afgjorde kampen med sin anden scoring i opgøret.

Det ene point sender Frederikshavn White Hawks op på en delt syvendeplads i Metal Ligaen. Nordjyderne har 12 point ned til Rødovre Mighty Bulls på sidstepladsen, som ikke giver adgang til slutspillet. Frederikshavn har syv kampe tilbage i grundspillet, mens der resterer otte kampe for Rødovre og Rungsted, som også ligger i bunden.

Frederikshavn møder Rødovre på udebane i holdets næste kamp.