Et år er gået: Her er status i Mia-sagen

Sagen om drabet på Mia Skadhauge Stevn kommer formentlig for retten om fire måneder.

Mandag er det præcis et år siden, at 22-årige Mia Skadhauge Stevn forsvandt efter en bytur i Jomfru Ane Gade i Aalborg.

Sagen optog de fleste danskere i de februar-dage sidste år, hvor Mias tragiske skæbne blev kendt.

Det seneste, der er kommet frem i sagen, er, at Nordjyllands Politi har afsluttet efterforskningen. Det meldte politiet i torsdags ud i en pressemeddelelse.

Efterforskningsmaterialet er overdraget til anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi, som nu skal vurdere, om der skal rejses tiltale mod den 37-årige mand, der er varetægtsfængslet og sigtet i sagen.

Sagen er forhåndsberammet til at foregå ved Retten i Aalborg over otte retsdage fra 7. til 29. juni 2023.

Sigtet nægter sig skyldig

Det er formentlig først her, der bliver mulighed for at få svar på, hvad der skete med Mia Skadhauge Stevn, efter at hun 6. februar sidste klokken 06.09 år satte sig ind i en sort bil ved et busstoppested på Vesterbro i Aalborg.

På et pressemøde fire dage senere - 10. februar 2022 - fortalte vicepolitiinspektør Frank Olsen fra Nordjyllands Politi, at politiet havde fundet dele af et lig i Dronninglund Storskov. Det blev nogle dage senere bekræftet, at det var Mia, der blev fundet død i skoven.

En dengang 36-årig mand blev 9. februar sidste år anholdt og sigtet for at have dræbt Mia Skadhauge Stevn. Han blev varetægtsfængslet 10. februar og har været det lige siden.

Den nu 37-årige mand nægter sig skyldig i sagen.

Tidslinje: Mia-sagen

 • 7. februar 2022

  Mia forsvinder - og bliver efterlyst

  22-årige Mia Skadhauge Stevn efterlyses 7. februar 2022 af Nordjyllands Politi efter, at hun senest er set i Jomfru Ane Gade natten mellem 5. og 6. februar. Senere samme dag kommer det frem, at Mia Skadhauge Stevn sidst er set stige ind i en mørk personbil på Vesterbro i Aalborg.

 • 9. februar 2022

  To mænd bliver anholdt - sigtes for drab

  Onsdag 9. februar kort før middag slår Nordjyllands Politi efter flere dages intens efterforskning i sagen til og anholder to mænd, som begge bliver sigtet for at have slået Mia Skadhauge Stevn ihjel.

  De to mænd bliver sigtet, selvom man på dette tidspunkt ikke har fundet Mia Skadhauge Stevn, men efterforskningen peger på, at hun er død - og derfor sigtes de to for drab.

 • 10. februar 2022

  36-årig fængsles - den anden mistænkte løslades

  Efter et grundlovsforhør i Retten i Aalborg bliver den 36-årige mand, der i dag er eneste mistænkte i sagen, varetægtsfængslet i fire uger. Den anden mistænkte bliver løsladt og Vestre Landsret stadfæster dagen efter rettens kendelse. Denne mand bliver senere komplet renset og man ved i dag, at han ikke har noget med drabet at gøre.

 • 10. februar 2022

  Dele af et menneske fundet i Dronninglund Storskov

  Efter anholdelsen af de to mistænkte efterforsker politiet både på de sigtedes bopæle, i et sommerhusområde i Saltum, omkring det daværende Reno Nord i Aalborg samt i Hammer Bakker og Dronninglund Storskov.

  Om aftenen 10. februar indkalder Nordjyllands Politi til pressemøde på politigården i Aalborg. Her kan vicepolitiinspektør Frank Olsen fortælle, at man har fundet dele af et menneske i Dronninglund Storskov - og at man formoder, der er tale om Mia Skadhauge Stevn.

 • 12. februar 2022

  Den døde identificeres endeligt

  Nordjyllands Politi kan 12. februar fortælle, at de dele af et menneske, der blev fundet i Dronninglund Storskov to dage forinden, stammer fra den forsvundne Mia Skadhauge Stevn.

 • 13. februar 2022

  Fakkeltog gennem 'Gaden'

  Drabet på Mia Skadhauge Stevn satte hurtigt fokus på unge kvinders tryghed i nattelivet - eller mangel på samme. Præcis en uge efter det, der skulle vise sig at blive den 22-årige kvindes sidste bytur, gik omkring 100 unge mennesker derfor fakkeltog gennem Aalborg for at mindes den 22-årige kvinde samt den på tidspunkt forsvundne Oliver Ibæk Lund og for at sætte fokus på tryghed i nattelivet.

 • 4. marts 2022

  Mia Skadhauge Stevn bliver bisat

  Mia Skadhauge Stevn blev 4. marts bisat fra Budolfi Kirke i Aalborg.


Mia-sagen

Mette Grith222

"En tand grovere": Drabsdømtes advokat sammenligner med 'ubådssagen'

play Uenigt nævningeting - her bliver dommen læst op

110222 Mia Skadhauge Stevn blomster Vesterbro split

Mias familie reagerer: - Ingen straf virker hård nok

Nu er dommen afsagt: Så lang tid skal Mias drabsmand i fængsel

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland