Skade tvinger tidligere Superliga-bomber til at stoppe

Hobro IK's tidligere topscorer må lægge støvlerne på hylden.

Han var en del af Superliga-eventyret i Hobro og blev efterfølgende solgt til udlandet, men nu har Mads Hvilsom spillet sin sidste fodboldkamp som professionel.

Hobro IK oplyser søndag i en pressemeddelelse, at den 30-årige angriber er nødt til at indstille sin karriere på grund af en knæskade.

- Desværre må jeg stoppe min fodboldkarriere tidligere end forventet. Efter knap to års genoptræning, må jeg sande, at mit knæ ikke kan holde til den belastning som fodboldspillet kræver. Det er altid svært at sige stop for noget, der er sjovt - og det er netop, hvad fodbold har været for mig i Hobro IK, siger Mads Hvilsom.

Mads Hvilsom takker dermed af efter 119 kampe og 41 mål for Hobro IK. Han kom til den nordjyske klub første gang i 2012 fra FC Midtjylland på en lejeaftale. Siden blev skiftet permanent, og Hvilsom var i 2014 med til at sikre Hobro oprykning til Superligaen.

Solgt til Tyskland

I klubbens første sæson nogensinde i landets bedste række viste Mads Hvilsom sine evner som målscorer og blev noteret for 16 fuldtræffere i 33 kampe.

Han blev herefter solgt til tyske Eintracht Braunschweig fra 2. Bundesligaen, men det store gennembrud i klubben udeblev. Derfor røg Hvilsom videre på lejeophold i norske Brann og siden i Esbjerg fB.

En ganske hæderlig periode i SønderjyskE blev det også til, før Mads Hvilsom i 2019 kom tilbage til Hobro IK. Her havde han i 2020/21 en fin sæson med 11 mål i 20 1. divisionskampe for himmerlændingene.

I april 2021 pådrog Mads Hvilsom sig for anden gang i karrieren en alvorlig knæskade. Det blev til næsten et år på sidelinjen, før han var kampklar igen, og selvom det siden comebacket blev til 11 kampe og et enkelt mål, så er angriberen altså ikke i stand til at fortsætte med at spille fodbold på højt niveau.

- Jeg er enormt ked af det på Mads' vegne. Mads har været en enormt vigtig spiller for Hobro IK igennem mange år og det er ærgerligt, at han nu må lægge støvlerne på hylden. Selv i sin skadesperiode har Mads gjort alt for at bidrage til Hobro IK, hvad end det har været at snakke med sine holdkammerater, komme med inputs eller på anden måde hjælpe til i klubben, siger teknisk chef Lars Justesen fra Hobro IK og fortsætter:

- Mads har altid knoklet stenhårdt, lige meget hvilke udfordringer han har stået over for. Det siger meget om, hvilken fantastisk person Mads er og hvilken rollemodel han er og har været over for andre.


Seneste nyt

fra Nordjylland