Elias er direktør men for ung til at køre firmabilen - så fik han en idé

- Hvorfor ligge hjemme på sofaen, når man kan komme ud og lave noget, lyder det fra 17-årige Elias Thomsen, der sidste år startede eget firma.

Elias Thomsen er blot 17 år og selvstændig erhvervsdrivende.

Han har sit eget vinduespudserfirma. 

Det passer han ved siden af uddannelsen som speditørelev.

Der er bare lige den udfordring i firmaet, at direktøren selv er for ung til at køre bil ud til kunderne med sit vinduespudser-grej, men det har han fundet en løsning på.

- Jeg kører ATV og har en 750 kilos trailer bagpå. Den passer lige til at det grej, jeg skal have med, fortæller Elias Thomsen og tilføjer, at idéen fik han tilbage på Læsø, hvor han kommer fra, for her kører mange ifølge den unge læsøbo på netop ATV.

Begyndte med traktor

Firmaet startede han allerede som 16 årig hjemme på Læsø. Der kørte han firmaet fra en traktor, men det ville ikke gå i Hjørring, hvor han bor nu.

Derfor måtte han finde en anden løsning, for den unge mand var fastbesluttet på, at firmaet også skulle kunne køre på fastlandet.

- Det ville jo aldrig gå, hvis jeg skulle have en med rundt i bil, siger Elias Thomsen.

- Jeg kan godt lide selve arbejdet i at pudse vindue, for man kan se, hvor man er nået til, lyder det fra Elias Thomsen. Foto: Henriette Maj Pedersen
- Jeg kan godt lide selve arbejdet i at pudse vindue, for man kan se, hvor man er nået til, lyder det fra Elias Thomsen. Foto: Henriette Maj Pedersen

Speditør-elev til klokken 16

Ud over at drive virksomheden Thomsen Service, så er han også speditørelev hos Vendelbo Spedition.

Her har han, som han selv siger det, allerede fri klokken 16, og så skal der ske noget mere.

- Jeg keder mig sådan, når jeg sidder stille, det er bare noget kun federe at være ude og lave noget, lyder det fra Elias Thomsen.

Han erkender, at han som selvstændig erhvervsdrivende har en del at se til, for han er den eneste i firmaet, og det er dermed også ham selv, der står for alt fra at modtage ordre til at udføre vinduesvask -  og så er der papirarbejde.

- Det er fedt at være selvstændig, men der er selvfølgelig meget arbejde i det, og jeg har aldrig haft så lav en timeløn, men det er fedt selv at have hænderne på det, man laver, siger Elias Thomsen.


Iværksætter i blodet

Iværksætter-genet har han ikke fra nogen fremmede, idet både hans far og farfar igennem mange år har været selvstændige på Læsø.

- Jeg kommer fra en familie, hvor man altid har arbejdet meget, så det er ikke uvant for mig, at man skal arbejde for at tjene penge, og man skal lave noget, for der sker noget. Det er nok en miljøskade fra deres side af, men jeg synes bare, det er fedt, lyder det fra den unge iværksætter.

- Og så kan jeg godt lide selve arbejdet i at pudse vindue, for man kan se, hvor man er nået til, og det er håndgribeligt, fastslår han.


Bilen er klar om et par måneder

Drømmen er på sigt at blive selvstændig og leve af det, og Elias Thomsen kan ikke afvise, at han vil gå i sin fars fodspor og blive selvstændig vognmand.

- Jeg vil uanset hvad fortsætte med at pudse vinduer, og når jeg får gjort min speditøruddannelse færdig, så vil jeg også kunne bruge som selvstændig, siger han.

Elias Thomsen fylder 18 år om to måneder og har en bil klar i garagen, men han regner med at fortsætte lidt endnu på sin ATV.


Seneste nyt

fra Nordjylland