Seneste nyt:

Kontrakt om botilbud i Vrå er ophævet: - Jeg er lettet

Den 5. juli offentliggjorde Udlændingestyrelsen, at Botilbuddet Norden i Vrå havde vundet et udbud om at huse 18 udviste asylansøgere per 1. september - nu er kontrakten imidlertid blevet ophævet.

En landzonetilladelse, der kun gjaldt for syv personer og ikke 18 + to akutpladser, som beskrevet i udbuddet, får nu konsekvenser for botilbuddet Norden.

- Det seneste nye er, at vi sidst på dagen i går tirsdag fik en meddelse fra Udlændingestyrelsen om, at den kontrakt, der var indgået med Botilbuddet Norden i Vrå, den 5. juni, den er hevet i stykker, siger Hjørrings borgmester, Søren Smalbro (V). 

Forvirrede og bekymrede borgere

Botilbuddet Norden oplyser til TV2 Nord, at de ikke har nogen kommentar til sagen - og til stor bekymring for borgerne i Vrå.

- Det er noget af det mest mærkelige, jeg nogensinde har prøvet, at der kommer en og inviterer mig til et møde, som handler om noget så vigtigt for mig og mit nærområde, og så bliver det aflyst uden videre.

Sådan lyder det fra Jonas Holm Hansen, som er en af de nærmeste naboer til bostedet, der nu ser ud til at være skrottet.

- Jeg er lettet. Men jeg synes også, at det er mærkeligt, at vi stadig ikke har hørt noget fra dem. Der har jo ikke været snak overhovedet – de har overhovedet ikke givet lyd fra sig. Det er jeg stadigvæk skuffet over, og det, synes jeg, er en dårlig håndtering, siger Jonas Holm Hansen. 

Hasteudbud til nyt bosted

Nu laver Udlændingestyrelsen et hasteudbud for at finde et nyt bosted til de udviste asylansøgere. 

 I en pressemeddelelse skriver de, at:

- Botilbuddet Norden ApS ikke er fremkommet med dokumentation eller en tilbagemelding, der i fornødent omfang betrygger Udlændingestyrelsen. 

Og det er endnu en ting, der gør Jonas Holm Hansen utryg: 

- Det synes jeg også, er noget værre noget, og det er det da for alle. For de mennesker, der skal anbringes, for Udlændingestyrelsen, og for alle, der går og tænker ”Bliver det så mine naboer nu?”, siger han. 

Se hele indslaget her: 

Nyt informationsmøde

Det er endnu uvist, hvor gruppen af udviste asylansøgere, som skulle være flyttet til Vrå, nu skal hen.

- Det kan jo lande, hvor end der bliver budt ind på det, i Sønderjylland, på Sjælland eller i princippet i Vrå igen, siger Søren Smalbro. 

For nu er asylansøgerne indkvarteret på Center Sandvad i Jelling, og hele processen har givet anledning til panderynken hos både borgmester og borgere i Hjørring Kommune: 

- Jeg vil altid have en bekymring om, hvad det er for nogle mennesker, der bliver lukket ind derovre, lyder det fra Jonas Holm Hansen. 

I samarbejde med Botilbuddet Norden ApS og Vrå Beboer- og Erhvervsforening har Udlændingestyrelsen arbejdet på at planlægge et informationsmøde i Vrå i uge 32. Parterne vil nu i fællesskab afklare behovet for mødet.


Bilka1

play Skal Bilka til Hjørring? Nu skal politikerne i Hjørring igen tage stilling

Spilt med Heunicke og Hannah

play Brexit kan koste Hannah lægedrøm - nu vil minister se på regler for udenlandske læger

250617 norwegian erstatningskrav

play Ansatte i lufthavn tiltalt for svindel med flybilletter

Tech

Populær uddannelse i Aalborg: Unge vil kombinere bøger og håndværk

Bilka1

play Skal Bilka til Hjørring? Nu skal politikerne i Hjørring igen tage stilling

Spilt med Heunicke og Hannah

play Brexit kan koste Hannah lægedrøm - nu vil minister se på regler for udenlandske læger

250617 norwegian erstatningskrav

play Ansatte i lufthavn tiltalt for svindel med flybilletter

Til forsiden

Til forsiden