LIGE NU:

Kultur på valgprogrammet: Der er måske ikke nok stemmer i det

Mange alvorlige emner har fyldt i valgkampen. Kulturen har bare ikke været et af dem. Det lavede de onsdag aften om på på Vendsyssel Teater.

Klima, udlændinge, integration og den danske velfærd er nogle af de emner, der har fyldt rigtig meget i debatten i den efterhånden tre uger lange valgkamp. 

Vigtige emner, der overskygger en række andre. Blandt andet kulturen. 

Det blev der onsdag aften gjort noget ved i Hjørring. I forlængense af Kulturnatten 2019 blev der nemlig inviteret til debat med fire nordjyske folketingskandidater. Og det eneste emne på dagsordenen var kultur. 

- Det er jo kolosalt vigtigt, fordi det er med til at gøre os glade og engagerede, og det er også med til at udfordre os, og hjælpe os til at tænke anderledes og måske blive mere tolerante. Så jeg synes, det er fantastisk, at vi har en debat som i dag, fortæller Rasmus Prehn, der er folketingskandidat for Socialdemokratiet. 

De deltagende politikere var udover Rasmus Prehn Peder Hvelplund (E), Marianne Jelved (RV) og Karsten Laurtizen (V). 

-  Det betyder rigtig meget for, hvem vi er som mennesker. Nordjysk kultur og nordjysk kulturliv betyder rigtig meget for nordjyderne, men det er jo ikke noget vi snakker ret meget om i valgkampen, så derfor er jeg glad for, at der er plads til det i aften, fortæller Karsten Lauritzen.

Ikke nok stemmer i kultur

Meningerne var naturligvis delte i aftenens debat, der rundede alt fra nedskæringerne has Danmarks Radio, kultur-klippekort til de svageststillede familier og fordeling af museumsstøtte. Emner, der betyder meget for mange, men som af en eller anden grund ikke fylder i valgkampen. 

- Jeg tror, det er fordi, der ikke er så meget ideologi i det, at det ikke fylder mere. Og så er der måske heller ikke så mange stemmer i det i virkeligheden. Men det er meget vigtigt, fortæller Karsten Lauritzen, der bliver bakket op af Ellinor Smed Madsen, der var blandt de fremmødte. 

Betyder kultur noget for dig i forhold til, hvor du sætter dit kryds?

Nej, ikke det mindste. Jeg sætter ikke lighedstegn mellem de to ting. Det er vigtigt, men ikke lige så vigtigt, som nogle af de andre store problemer, vi har, fortæller Ellinor Smed Madsen. 

Rasmus Prehn er af lidt af en anden overbevisning, og han tror, der er en anden årsag til, at kulturen er en junior i debatten. 

- Det er helt sikkert, at der er stemmer i kultur, men som politiker kan man måske godt være bange for, om det nu tilstrækkeligt mange nye stemmer, jeg kan få ved at tale kultur, fortæller Rasmus Prehn.

Nordjyllands beredskab  falck brand brandbil 112 genrebillede

Våd nabohjælp: Slamsluger forhindrede større brand på autoværksted

Allan Busk

play Analyse: Allan Busk er fortsat som katten på vejen - helt sin egen

Leon Sebbelin

play Borgmester hilser stemmeslugers comeback velkomment: - Jeg skred ikke ud af stolen af overraskelse

140521 19 IN Luksusbaby og lantidsledige.00_02_56_03.Still001

play Kathrine havde det svært i skolen: Nu er hun teamleder

Nordjyllands beredskab  falck brand brandbil 112 genrebillede

Våd nabohjælp: Slamsluger forhindrede større brand på autoværksted

Allan Busk

play Analyse: Allan Busk er fortsat som katten på vejen - helt sin egen

Til forsiden

Til forsiden