LIGE NU:

Ishockeyspiller for retten: Anklager går efter fængselsstraf

Frederikshavn White Hawks-spilleren Kristian Jensen er fredag for retten i Hjørring. Anklagemyndigheden mener, at han skal idømmes en fængselsstraf for et overfald på Odense Bulldogs-spilleren Lucas Bjerre Rasmussen.

Den mest omtalte sag i dansk ishockey i de seneste måneder bliver fredag afgjort ved Retten i Hjørring. Her er Frederikshavn White Hawks-spilleren Kristian Jensen tiltalt for vold efter en episode, som fandt sted 20. september i en kamp mod Odense Bulldogs.

23-årige Kristian Jensen er tiltalt for vold efter straffelovens paragraf 244, efter at han væltede Odense-spilleren Lucas Bjerre Rasmussen omkuld og slog ham i hovedet. Lucas Bjerre Rasmussen havde mistet sin hjelm i faldet, og han lå bevidstløs på isen efter slaget fra Kristian Jensen.

Ifølge anklageskriftet pådrog 18-årige Lucas Bjerre Rasmussen sig et bøjet ribben, hjernerystelse og et mindre brud ved højre øje. Hvis Kristian Jensen kendes skyldig, kan han straffes med op til tre års fængsel.

Anklagemyndigheden har nedlagt påstand om fængselsstraf og oplyser, at det derudover kan forventes, at der vil blive nedlagt påstand om erstatning.

Paragraf 244, som Kristian Jensen er tiltalt efter, betegnes som den milde voldsparagraf. Juraeksperter vurderer, at straffen som regel lyder på mellem 30 og 60 dages fængsel, hvis man dømmes efter paragraf 244.

Har været udelukket siden episoden

Kristian Jensen har ikke spillet kampe for Frederikshavn White Hawks siden overfaldet på Lucas Bjerre Rasmussen. Danmarks Ishockey Unions disciplinærudvalg idømte 22. september Frederikshavn-spilleren 17 kampes karantæne. Han er dermed udelukket indtil 1. december.

Episoden fra isen i Frederikshavn blev meldt til politiet, som i dagene efter kampen undersøgte sagen. 24. september meldte Nordjyllands Politi ud, at Kristian Jensen var sigtet i sagen, og 10. oktober blev der rejst tiltale mod den 23-årige ishockeyspiller, som i øvrigt er fra Odense og tidligere har spillet for Odense Bulldogs.

Lucas Bjerre Rasmussen var hårdt medtaget efter episoden i Frederikshavn, og først tidligere i denne uge gjorde han comeback på isen, da han deltog i en kamp mellem Odense og Aalborg i Danmarks næstbedste række, 1. division.

Vold på isen straffes sjældent

Det er sjældent, at episoder, der finder sted på banen i forbindelse med sportskampe på højt niveau, ender hos domstolene. I dansk ishockey skal man adskillige år tilbage i historiebøgerne for at finde fortilfælde.

I 2003 blev den daværende Gentofte-spiller Andreas Mattsson idømt 20 dages fængsel, efter at han i en kamp mistede besindelsen og slog Gladsaxe-spilleren Sune Hansen i hovedet med staven.

Tre år tidligere blev Jesper Andersen, som spillede for Hvidovre, idømt syv dages betinget hæfte, efter at han i en kamp mod Aarhus slog en modspiller i hovedet. Overfaldet skete, efter at kampen var forbi.

I Sverige blev der sidste sommer afsagt en dom i Højesteret, hvor ishockeyspilleren Jakob Lilja blev kendt skyldig i vold. Lilja lavede i 2015 en såkaldt crosschecking i nakken på Malmö-spilleren Jens Olsson.

Jakob Lilja fik en betinget voldsdom, men slap efter kendelsen i den svenske Højesteret for at betale de dagsbøder, han tidligere var blevet idømt.

Se episoden, som Kristian Jensen er tiltalt for, her: