Kan han udfylde de store borgmestersko? - Han har evnerne

Jammerbugt Kommunes borgmester, Mogens Gade (V), genopstiller ikke som borgmester. Derfor er der tirsdag aften opstillingsmøde, og her ligner det, at det bliver Christian Hem, der skal være borgmesterkandidat.

Opdatering: Christian Hem blev officielt valgt som borgmesterkandidat for Venstre i Jammerbugt Kommune tirsdag aften.

- Jeg kan i hvert fald gøre mange af de gode ting og forfølge nogle af de ting, som Mogens Gade har gjort. Og så vil jeg så gerne bygge ovenpå med den person, jeg selv er.

Sådan lyder det fra Christian Hem, der skal være borgmesterkandidat for Venstre i Jammerbugt Kommune. 

Christian Hem skal træde i ganske store sko, da den mangeårige borgmester, Mogens Christen Gade (V), har meddelt, at han ikke ønsker at genopstille til borgmester. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den nye borgmesterkandidat tror dog på, at han kan løfte opgaven. 

-  Jeg vil gerne være med til at tilføre det næste kommende tid et stærkt kandidathold til det kommende valg. Jeg vil gerne være med til at bygge et endnu stærkere valgprogram, end det Venstre har i dag, og som vi er i gang med at gennemføre i Venstres byrådsgruppe, siger Christian Hem og fortsætter:

- Og i det valgprogram, der vil man se nogle af de gode aftryk, som jeg gerne vil have med.

Christian Hem har da også en længere fortid i politik. Han har været i byrådet i 18 år, mens han også har været selvstændig i lang tid.

Aksel Jonasen, der tirsdag var mødt op til opstillingsmødet, er da også positiv, når det kommer til den nye borgmesterkandidat.

- Mogens Gade var jo også ukendt, da han begyndte. Og så arbejder de sig lige så stille op. Christian Hem, han har evnerne til også at arbejde sig op. Så han skal nok blive god nok, siger Aksel Jonasen, der har stor tiltro til Christian Hem. 

Oprindeligt to kandidater

Det er kun Christian Hem, der på tirsdagens opstillingsmøde er kandidat til at blive ny frontfigur for Venstre i Jammerbugt Kommune. 

Oprindeligt var der to kandidater, men Michael Krogsgaard, der var den anden kandidat, meldte sig lørdag ud af Venstre. 

Det gjorde han med begrundelsen om, at han ikke kan bakke op om, at Mogens Gade stadig ønsker at fortsætte i byrådet som almindeligt medlem. 

- Jeg har ønsket at stille mig i spidsen for Venstre med udgangspunkt i og med ønsket om fornyelse. Jeg har respekt for det arbejde, som Mogens Gade har udført for Jammerbugt Kommune, men jeg mener samtidig, at tidspunktet for, at han stopper senest med udgangen af denne valgperiode, er det rigtige, sagde Michael Krogsgaard om beslutningen. 

Venstre i Jammerbugt gav dog ikke meget for det argument, men det kan du læse mere om herunder:


Seneste nyt

fra Nordjylland