LIGE NU:

Landets første åbne guldsmedværksted åbner i Blokhus

Blokhus er kendt for sine særlige turistattraktioner, og til påske åbner endnu en. Som den første i landet åbner Jan Jørgensen nemlig et åbent guldsmedværksted.

Nu kan du komme ind og følge processen, når guldsmeden arbejder med de kostbare metaller. Til påske bliver dørene til landets første åbne guldsmedværksted lukket op. Det er guldsmeden Jan Jørgensen, der har 30 år på bagen som guldsmed i Aabybro, der står bag det nye værksted. Han har valgt at flytte sin forretning fra Aabybro for at åbne et nyt værksted i Blokhus.

- Hvis du går ind i en guldsmedforretning i dag, er der låse på alle skabe, og de render rundt med store nøglebundter. Jeg vil gerne vise det ædle guldsmedehåndværk, som er et spændende håndværk frem. Mange bliver fascineret af, hvordan det er, vi gør, siger han.

Det ikke første gang, at Blokhus bliver vært for en lidt anderledes turistattraktion. Blandt attraktioner som Nordens eneste museum for papirkunst og Danmarks største udstilling af sandskulpturer vil Jan Jørgensens guldsmedværksted bidrage til udvalget af oplevelser. Og placeringen af forretningen i netop Blokhus er ikke helt tilfældig.

- Det er jo stedet, hvor der startes projekter, hvor alle siger, at det ikke kan lade sig gøre, og så gør man det så i Blokhus. Det er humlebien, der ikke kan flyve, som får lov at flyve alligevel.

En hær af frivillige og investorer

Karl Korfits er bestyrelsesmedlem i Blokhusfonden. Han mener, at blandt andet frivillige og pengestærke investorer er med til at gøre opblomstringen af særlige turistattraktioner i Blokhus mulig. Herunder også muligheden for tilblivelsen af en ny nichepræget turistattraktion, som ikke lige er set før.

- Alene af den grund, at det ikke er set før, bliver det noget, der er prikken over i’et eller toppen af kransekagen, fortæller han.

Tilbage hos guldsmed Jan Jørgensen er fremtidsplanerne for det åbne værksted allerede lagt.

- De fleste tænker, jeg er helt skør, når jeg siger, vi laver det her i Blokhus. For vi har tænkt os at ligge her i 100 år. Vi skaber simpelthen en virksomhed, der skal ligge her i 100 år.