LIGE NU:

Forsvarer vil have Hans Andersen frifundet: - Det er bare gammel havbund

Anklagemyndigheden skal kravle ned fra træet og komme ned på jorden, siger Hans Andersens forsvarer, der mener, at anklagemyndigheden puster sagen op.

Der er slet ikke noget bevis for, at Hans Andersen har bedt og betalt den 39-årige mandlige entreprenør om at fjerne toppen af to klitter på Skagen Sønderstrand tilbage i oktober måned 2019. Det var i hvert fald Hans Andersens forsvarer Rasmus Amandussons klare opfattelse, da han søndag kom med sin afsluttende procedure ved Retten i Hjørring.

- Det er den 39-åriges forklaring, at Hans Andersen betalte ham for at køre i klitterne. Det er kun hans forklaring. Kan hans forklaring stå alene? Jeg har ikke set noget andet bevis for, at Hans Andersen skulle være involveret i sagen, sagde Rasmus Amandusson under sin procedure ved Retten i Hjørring.

Dernæst kom Rasmus Amandusson med sit bud på, hvorfor den 39-årige mand skulle have kørt gummigeden op i klitterne, hvis ikke det var fordi, at Hans Andersen havde bedt ham om det.

- Det kunne være for at glæde Hans. Kunne man forestille sig, at man ville lave lidt arbejde for en forretningsforbindelse i en time? Vi ved, at den tiltaltes virksomhed er presset, så han vil gerne holde sig på god fod med en forretningspartner, sagde Rasmus Amandusson ved Retten i Hjørring.

Gammel havbund eller kulturhistorisk værdi?

Endnu en gang snakkede Rasmus Amandusson meget om sandfodring. Han sagde under sin procedure, at man kan se på luftfotos fra 2013, at klitterne var grønne på det tidspunkt, men efter sandfodringen i 2014, kunne man på luftfotos fra 2015 se, at området var gråt, ifølge Rasmus Amandusson, fordi man havde pumpet sand ind i området i forbindelse med sandfodringen og udvidelsen af Skagen Havn.

- Det undskylder ikke handlingen, men det sætter det i et andet relief, når vi ved, at det bare er gammel havbund, sagde Rasmus Amandusson.

Anklagemyndigheden mener omvendt, at området, hvor de to klitter blev ødelagt og Skagen Sønderstrand som helhed, er af særlig kulturhistorisk arv.

- Det her kultur snak er lånte fjer, det er svært at se, at det er kulturarv - det er bundsand. Det sidste, vi skal forholde os til, er, om det er bundsand, der er på Krøyers malerier, sagde Rasmus Amandusson i retten.

Hvis Hans Andersen skulle blive dømt i sagen, mener Rasmus Amandusson, at anklagemyndighedens påstand om fængselsstraf skyder langt over mål. Han mener i stedet, at hvis Hans Andersen kendes skyldig, skal det udmåles i en bødestraf.

Anklagemyndigheden kræver de to tiltalte i den såkaldte klitsag idømt mindst seks måneders ubetinget fængsel for hærværk og overtrædelse af naturbeskyttelsesloven. Det kom søndag frem ved Retten i Hjørring, hvor der var afsluttende procedure i sagen.
Leon Sebbelin

play Borgmester hilser stemmeslugers comeback velkomment: - Jeg skred ikke ud af stolen af overraskelse

Fisketrappe

Klager bremser projekt ved fisketrappe - regning kan ende hos skatteborgerne

ud ad døren muslinger teaser

play TV: Kom med ”Ud ad døren” på jagt efter mad i Limfjorden

def_thumb,50_percent

play Efter aflysninger på stribe: Nordjysk festival vil få musikken til at spille

Leon Sebbelin

play Borgmester hilser stemmeslugers comeback velkomment: - Jeg skred ikke ud af stolen af overraskelse

Fisketrappe

Klager bremser projekt ved fisketrappe - regning kan ende hos skatteborgerne

ud ad døren muslinger teaser

play TV: Kom med ”Ud ad døren” på jagt efter mad i Limfjorden

Til forsiden

Til forsiden