Stor sejr til Nena - nægtet opholdstilladelse var en fejl

Ankeinstans omgør Udlændingestyrelsens afgørelse.

En årelang sag, som TV2 Nord har fulgt tæt, har nu taget en stor drejning. En ankeinstans har underkendt Udlændingestyrelsens afgørelse i Nena-sagen, der nu skal vurderes på ny.

Cubanskfødte Nena Hyldgaard har boet i Danmark i mere end 15 år. Hun er bosat i Skallerup ved Hjørring sammen med sin mand Arne. Parret har to teenagepiger, Amanda og Melissa, og Nena Hyldgaard har i flere år arbejdet fuld tid i ældreplejen.

Alt synes at være fryd og gammen, men det er langt fra tilfældet. For Nena Hyldgaard, der tidligere har kaldt forløbet for et mareridt, har kæmpet for at få opholdstilladelse i Danmark i flere år. Uden held.

Ikke vejledt ordentligt af kommunen

Begrundelsen for afslaget lød på, at hun ikke havde været længe nok i beskæftigelse. 

Det skyldtes imidlertid, at hun var startet på at videreuddanne sig til social- og sundhedsassistent. I god tro om at det ikke ville påvirke hendes sag.

Siden har hun fået opbakning fra flere nordjyske folketingspolitikere, og samtidig har en professor sagt til TV2 Nord, at sagen bør gå om

Efterfølgende har Nena Hyldgaard da også valgt at klage til udlændingenævnet over Udlændingestyrelsens afgørelse. 

Og det gjorde hun klogt i. Det fremgår af mandagens afgørelse fra ankeinstansen, som hun har ventet på at få i mere end et år.

"Udlændingenævnet vurderer, at du ved afbrydelse af din fuldtidsbeskæftigelse for at videreuddanne dig har handlet ud fra en vejledning, du har fået af en myndighed, og at det ikke kan afvises, at du ikke ville have afbrudt din fuldtidsbeskæftigelse, hvis du var blevet vejledt om konsekvenserne herom", står der blandt andet i afgørelsen fra mandag.

Ny venteposition

Altså har kommunen ikke vejledt Nena Hyldgaard godt nok, da hun valgte at videreuddanne sig. Udlændingenævnet skriver nemlig videre.

"Udlændingenævnet vurderer, at du, hvis du var blevet vejledt behørigt af Hjørring Kommune, havde opfyldt betingelsen om ordinær fuldtidsbeskæftigelse i mindst 3 år og 6 måneder forud for Udlændingestyrelsens afgørelse". 

De konstaterer samtidig, at hun var i fuld beskæftigelse i de perioder, hvor hun ikke var under uddannelse til social- og sundhedsassistent. 

Sagen er derfor nu tilbagesendt til Udlændingestyrelsen. De skal nu vurdere om Nena Hyldgaard opfylder de øvrige betingelser for at få tilkendt en opholdstilladelse.

Familien må dermed atter vente på en ny afgørelse. Må Nena blive?

141123 Glad Nena jewi 12081

Stor sejr til Nena - nægtet opholdstilladelse var en fejl

Nena Hyldgaard

Nena har forgæves ventet fem år på vitalt svar: - Jeg har ikke noget at fejre

050123 19 Nena kommer hjem Still

play Arne og Nena nægter at give op i ansøgningen om opholdstilladelse

Michael og Nena

play Nena ikke alene: Michaels klager strander hos Udlændingestyrelsen i månedsvis

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland