LIGE NU:

Ændrede planer: Flere danskere lejer sommerhuse i juleferien

Normalt valfarter tyske turister til de nordjyske sommerhuse i juleferien. Men i år må tyskerne blive hjemme. Til gengæld har flere danskere valgt at bruge juleferien på at tage i sommerhus.

Familien Bøgelund Johansen har valgt at skifte hjemmet i Bjerringbro ud med tre dages juleferie i et sommerhus i Øster Hurup sammen med et vennepar og deres børn. Normalt bruger begge familier ellers juleferien på håndboldbanen.

- De unge går til håndbold, og Bjerringbro Julecup plejer at køre i dagene op til nytår, men den er desværre aflyst ligesom så meget andet, så vi tænkte, at vi ville prøve at få nogle gode dage et andet sted i stedet for, siger Poul Bøgelund Johansen, der arbejder som salgsingeniør i Grundfos.

- Det bliver meget hyggeligt, og vi har en masse spil med, og så skal vi se håndbold i aften, siger Smilla Bøgelund Johansen på 14 år.

Dobbelt så mange danskere

Det er første gang, familierne vælger at bruge juleferien i sommerhus, og de er ikke de eneste danskere, der i år bryder med traditionerne. Hos sommerhusudlejningsfirmaet Sol og Strand er antallet af danske bookinger i juleferien steget med mere end 100 procent i forhold til sidste år.

I 2019 havde Sol og Strand 482 danske bookinger i juleferien, og i år har firmaet hele 1069 danske bookinger i dagene omkring jul og nytår. Til gengæld har udlejningsfirmaet også oplevet et stort fald i antallet af udenlandske bookinger.

- Vi plejer at have cirka 85 procent tyske kunder mellem jul og nytår, men i og med, at der har været lukket for alle bortset fra dem fra Slesvig-Holstein, så har der været et kæmpe fald i antallet af udenlandske gæster. Til gengæld er der så kommet flere danskere, og det er vi selvfølgelig utrolig glade for, siger Per Dam, der er administrerende direktør hos Sol og Strand.

Få udenlandske gæster

Sidste år bookede udenlandske gæster et sommerhus i Danmark gennem Sol og Strand hele 2647 gange i løbet af juleferien. I år er tallet faldet til 464. Det er særligt tyskerne, der har tradition for at rejse væk over nytår, og derfor kan det mærkes, når grænsen til Tyskland bliver lukket:

- Der er 83 millioner tyskere og seks millioner danskere, så vi er simpelthen ikke nok danskere til at lukke hullet i forhold til de udenlandske gæster, der ikke kan komme her. Nu er vi igennem 2020, og vi kigger fremad mod 2021. Vi håber på, at vi i løbet af få måneder kan tage imod både danske og udenlandske gæster, og det glæder vi os til, siger Per Dam fra Sol og Strand.

Han mener, at en ferie i sommerhus nemt kan klares på en coronasikker måde:

- Sommerhusferien er kendetegnet ved, at man kører i egen bil, og man kan selv bestemme, om man vil se nogen eller være sig selv, og man kan gå ture i naturen og nyde den. Så det er en sikker og tryg måde at holde ferie på.

Afslappende ferie

I sommerhuset i Øster Hurup er juleferien ikke som den plejer. Men selvom de to familier må lade håndbolden og harpiksen ligge for første gang i mange år, så er der også fordele ved, at juleferien er anderledes end normalt:

- Det kan godt være lidt hårdt med håndbold, for der er meget, der skal presses ind på få dage, men her er der mindre travlt, og vi har ikke så meget, vi skal derhjemme, fortæller Karoline Wolff på 13 år.

- Det gode ved juletiden i år er, at det er meget mere afslappende for os som børnefamilier. Vi har ikke så meget, vi skal løbe efter. Til gengæld er vi også begyndt at længes lidt efter den gode, gamle hverdag, siger Poul Bøgelund Johansen.

Benjamin Saltum skole

Skolehjælp til anbragte børn: Nu tør Benjamin drømme om at blive landmand

260921 Foromtale retssag

Vanvidskørsel: Kørte 140, venstre om helle og over for rødt

Louise Toft-Hansen, Svinkløv

play Fem år efter badehotellet brændte: - Denne dag vil altid gi’ et gib i mig

ENG4_8164.MXF.00_39_33_07.Still001

play Efter to år med corona: Efterskolelivet hitter

Benjamin Saltum skole

Skolehjælp til anbragte børn: Nu tør Benjamin drømme om at blive landmand

260921 Foromtale retssag

Vanvidskørsel: Kørte 140, venstre om helle og over for rødt

Louise Toft-Hansen, Svinkløv

play Fem år efter badehotellet brændte: - Denne dag vil altid gi’ et gib i mig

Til forsiden

Til forsiden