LIGE NU:

Buræg stemplet som skrabeæg: Flere bøder til nordjysk ægleverandør

En ægproducent i Hobro har fået flere bøder og er blevet politianmeldt for problemer med hygiejne, holdbarhedsdato og buræg stemplet som skrabeæg.

Bøder for 40.000 kroner og tre politianmeldelser for lovbrud siden 2019. Det er, hvad virksomheden Landsby Æg i Gettrup ved Hobro har fået, efter Fødevarestyrelsen har været forbi på kontrolbesøg. Det afslører Nordjyske i dag.

Otte gange i løbet af 2019 og 2020 har Fødevarestyrelsen været på kontrolbesøg hos ægleverandøren, der producerer, pakker og leverer æg. Kontrollerne har vist, at virksomheden har problemer med hygiejne, og flere æg har været mærket forkert, så holdbarheden har været forlænget.

Derudover har et parti buræg været stemplet som skrabeæg.  Det drejer sig om 15.000 æg. TV2 Nord har været i kontakt med den daglige leder af Landsby Æg, Claus Storgaard Nielsen:

- Det skal ikke ske, og jeg har også sagt, at det er vores fejl. Længere er den ikke, siger han.

Claus Storgaard Nielsen forklarer, at buræggene blev købt, fordi en kunde havde efterspurgt dem og ved en fejl havde Claus Storgaard Nielsens far markeret dem som skrabeæg.

- Vi var på hælene rent arbejdsmæssigt. Min far, der er 86 år, tog det forkerte stempel, og det opdager jeg den dag, rejseholdet kommer. Det er en fejl, og det må ikke ske, men vi er trods alt kun mennesker. Æggene blev afhentet samme aften og destrueret, siger Claus Storgaard Nielsen.

Rejsehold tilkaldt

Fødevarestyrelsens rejsehold blev tilkaldt efter et kontrolbesøg i februar i år. Rejseholdet bliver tilkaldt, når der skal laves opfølgning på anmeldelser om overtrædelser af fødevarelovgivningen, og hvis der er mistanke om svindel eller andre ulovligheder.

Styrelsen har været forbi virksomheden i februar, marts, maj og juni i år. Heraf har besøget i februar været en ordinær kontrol, mens de tre andre besøg har været ekstra kontroller. Ved alle besøg har der været tilfælde, der har resulteret i en bøde eller politianmeldelse.

Claus Storgaard Nielsen lægger ikke skjul på, at det har været en hård periode for ham og for virksomheden, som har været i familien i 96 år:

- Jeg har sjældent oplevet en måde som den at opsøge fejl på. Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal gøre. Vi har i den grad forsøgt at lave et fornuftigt produkt, men det er snart ikke til at holde ud efterhånden, siger han.

Stor betydning økonomisk

Ved seneste kontrolbesøg den 12. juni i år kunne Fødevarestyrelsen konstatere, at der er rettet op på flere af anmærkningerne fra tidligere besøg. Det gælder blandt andet rengøring og information om holdbarhedsdato.

Virksomheden kan dog se frem til to opfølgende kontroller, da 86 % af æggene havde ulæselige stempler.

Landsby Æg har tidligere solgt til Meny i Hobro, men supermarkedet har valgt at stoppe salget, efter de er blevet bekendt med Fødevarestyrelsens anmærkninger.

- Der er kunder, der har reageret ved at stoppe samhandelen med os. Det er fair nok, for vi har lavet en fejl, men det har betydet meget økonomisk, og det her kan være dødsstødet, siger Claus Storgaard Nielsen.

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

p-bøder

play Lasse blev bombarderet med p-bøder, efter han havde købt en nummerplade med teksten ´ukendt´: Nu har han vundet sag over parkeringsselskab

310721 FO Danmarks første vandsøgshund

Walther er Danmarks første vandsøgshund

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

Til forsiden

Til forsiden