13 nordjyske projekter får million-støtte

Blandt de ansøgere i Nordjylland, der har fået tilskud under temaet "Flere ud i den nære natur" er Skagen Byting, som har fået 300.000 kroner til at etablere tre fiskeplatforme på ydermolerne i forbindelse med havneudvidelsen af Skagen Havn.

Friluftsrådets bestyrelse har netop besluttet at uddele i alt seks millioner kroner til 71 projekter, der skal skabe bedre naturforståelse i hele landet og få flere ud i naturen. I Region Nordjylland har 13 projekter fået i alt 1,07 millioner kroner i tilskud.

En hængekøjepark, mobile saunaer til vinterbadning, nye stier i naturen, en sejlbåd til handicappede og lystfiskerplatforme. Det er nogle af de projekter, der fik tilskud fra Udlodningsmidler til Friluftsliv, da Friluftsrådets bestyrelse behandlede ansøgningerne.

Blandt de ansøgere i Nordjylland, der har fået tilskud under temaet "Flere ud i den nære natur" er Skagen Byting, som har fået 300.000 kroner til at etablere tre fiskeplatforme på ydermolerne i forbindelse med havneudvidelsen af Skagen Havn. Platformene vil skabe helt unikke muligheder for lystfiskeri og rekreativ benyttelse af molen, også for dem, der bare gerne vil nyde udsigten over havet.

Det er dejligt at se, at der er så mange ildsjæle rundt om i landet, som brænder for at skabe nye muligheder for friluftsliv

Jan Ejlsted, direktør i Friluftsrådet.

I Nørresundby har foreningen Lindholm Strandparks Udvikling fået tilskud på 50.000 kroner til et projekt, hvor to kasserede vindmøllevinger placeres, så de forbinder fastlandet med en lille ø i Limfjorden. Inde i vingernes hulrum laves der omklædningsrum til badegæster.

Læs også 2,8 millioner kroner på vej til nordjyske friluftsprojekter

I alt blev der uddelt seks millioner kroner til 71 projekter fordelt over hele landet. Det er primært foreninger, borgergrupper og lignende, som har fået tilskud til projekter, der skaber øget mulighed for at dyrke friluftsliv i lokalområdet eller styrker naturforståelsen for specifikke målgrupper.

- Det er dejligt at se, at der er så mange ildsjæle rundt om i landet, som brænder for at skabe nye muligheder for friluftsliv. Vi har måttet prioritere benhårdt denne gang, og noget af det, vi har lagt stor vægt på, er, at det er projekter drevet af frivillige kræfter, at det kommer mange til gode, og at det skaber nye muligheder for friluftsliv, siger Jan Ejlsted, direktør i Friluftsrådet.

Læs også Nordjyske ildsjæle modtager halv million til friluftsprojekter

Søg tilskud til projekter

Foreninger kan i øjeblikket søge om tilskud til projekter, der øger danskernes sundhed og livskvalitet gennem friluftsliv og naturoplevelser:

• Foreninger kan søge om tilskud på mellem 500.000 kroner og 5 millioner kroner til udviklingsprojekter, som øger fysisk, mental og social sundhed for specifikke målgrupper gennem naturoplevelser og friluftsliv.

• Foreninger kan søge om tilskud på mellem 20.000 og 100.000 kroner til lokale projekter, hvor frivillige foreninger skaber nye, lokale tilbud om sundhedsfremmende aktiviteter gennem friluftsliv og naturoplevelser.

Der er ansøgningsfrist 1. oktober 2019.

 

Forsiden lige nu