LIGE NU:

92-årige Christen er færdigvaccineret som den første i Nordjylland

Vaccinationen af ældre på landets plejehjem er i fuld gang, og fredag nåede indsatsen endnu en milepæl: 92-årige Christen Baisgaard fra Aalborg var færdigvaccineret – som den første i Nordjylland.

92-årige Christen Baisgaard bor på plejehjemmet Birkebo i Aalborg, og han er den første nordjyde, der er færdigvaccineret mod coronavirus.

quote Det er jo en lettelse. Man føler, det er en lettelse, at man er blevet vaccineret. Og så særligt nu, hvor man har fået anden gang, så regner man jo med, at nu er der fremskridt i det hele

Christen Baisgaard

- Man føler, det er en lettelse, at man er blevet vaccineret. Og så særligt nu, hvor man har fået anden gang, så regner man jo med, at nu er der fremskridt i det hele, siger Christen Baisgaard.

Han blev landskendt – i hvert fald i Nordjylland – da han for rullende kameraer fik den første vaccine tilbage den 27. december sidste år.

- Det var lidt overvældende. Jeg troede jo bare, jeg skulle sidde og blive vaccineret, men så blev jeg jo lukket ud til pressen, og der var jo flere den dag. Men jeg synes, det gik meget godt, siger Christen Baisgaard.

Fredag fik han så det andet og sidste stik og blev dermed også den første færdigvaccinerede nordjyde. Ifølge Region Nordjylland er cirka 2.300 plejehjemsbeboere mandag færdigvaccineret, mens det på landsplan er 27.000.

Lys for enden af tunnelen

For lederen af plejehjemmet Tina Møller er det stort for alle på plejehjemmet, at beboerne nu er færdigvaccineret.

quote Det var en stor sten, der faldt fra os. Vi ved godt, at vi skal passe på i lang tid, og vi er ordentlig dækket, og resten af samfundet skal jo også med. Men vi begynder at kunne se lyset nu. Det giver en stemning.

Tina Møller

- Det var en stor sten, der faldt fra os. Vi ved godt, at vi skal passe på i lang tid, og vi er ordentlig dækket, og resten af samfundet skal jo også med. Men vi begynder at kunne se lyset nu, siger Tina Møller, der er plejehjemsleder på Birkebo i Aalborg.

Selvom beboerne nu er færdigvaccinerede, går der stadig noget tid, før beboerne kan vende tilbage til det liv, de kendte fra før pandemien.

- Jeg håber, at vi kan komme i gang igen med alle de aktiviteter, vi plejer at have her. De har helt været lagt ned, fordi vi ikke skulle samles i store grupper. At beboerne kan spise sammen. Den sociale del, som er så vigtig for os mennesker. Den har vi jo ikke haft længe, og det glæder vi os enormt til at kunne igen, lyder det fra Tina Møller.

Hilsner fra nær og fjern

Den store opmærksomhed har betydet, at han har fået hilsner fra en kollega, han arbejdede med for over 60 år siden, egen familie, gamle chefers familier og flere andre i Danmark.

- Jeg har fået så mange hilsner fra rundt omkring. Jeg troede ikke, der var så mange mennesker, der kendte mig. Jeg ved ikke, om det var en ære eller noget. Jeg blev overrasket over, at jeg var den første. Og jeg sagde ja til den med det samme, så det var jo godt nok, siger Christen Baisgaard.