05:11

En tidligere voldtægtsdømt frivillig hjælper i håndboldklubben Vendsyssel Håndbold, har de senere år igen været frivillig i klubben og er nu er tiltalt i en ny sag om blufærdighedskrænkelse af en 12 årig pige.

Afsløring: 32-årig frivillig hjælper er tidligere dømt for voldtægt

Vendsyssel Håndbold stopper omgående samarbejde med frivillig hjælper, der er dømt for voldtægt og nu tiltalt i sag om blufærdighedskrænkelse mod 12-årig pige.

Den nordjyske elitehåndboldklub Vendsyssel Håndbold er i chok. En af klubbens faste og betroede frivillige hjælpere gennem flere år har vist sig at bære rundt på en mørk fortid. En fortid, der nu indhenter ham, og som får klubben til at afbryde enhver form for samarbejde med den 32-årige mand.

Manden blev tilbage i 2015 idømt ni måneders fængsel for voldtægt, voldtægtsforsøg, trusler og blufærdighedskrænkelser mod 12 unge kvinder. Han blev dømt til sexologisk behandling.

Det fremgår af dommen, som TV2 Nord har fået aktindsigt i. 

Læs også Håndboldklub: Frivillige skal måske vise straffeattest

Og TV2 Nord kan nu afsløre, at den 32-årige mand er tiltalt i en ny sag for blufærdighedskrænkelse mod en blot 12-årig pige.

Han skulle ifølge anklageskriftet have sendt erotiske billeder til pigen og sendt krænkende beskeder, hvor han i følge anklageskriftet blandt andet har tilbudt hende 8000 kroner, hvis hun vil være hans slavetøs. 

Oplysningerne om de kriminelle gerninger kommer fuldstændig bag på direktør i Vendsyssel Håndbold, Jan Hansen.

- Jeg er chokeret, og jeg har det rigtigt skidt med det. Jeg har ikke været bekendt med det, men der er ikke andet, end vedkommende må tage sin straf, og det er der nogle andre, der skal tage stilling til,  siger Jan Hansen.

Samtidig understreger direktøren, at samarbejdet med den 32-årige straks er afsluttet.  

Personen kom tilbage
Det var den 32-åriges far, som i 2014 kontaktede klubben og fortalte, at sønnen ikke kommer mere, da han havde lavet noget skidt, som politiet var inde over. Den 32-årige var på daværende tidspunkt i klubben via et kommunalt jobforløb.

Det var Jan Hansen, der for et par år siden bød den 32 årige tilbage i klubben, dog uden at have et kendskab til dommen fra 2015.

Flere personer, som var i klubben, da begivenhederne fandt sted, står nu frem. De er rystet over forløbet og den nye sag.

- Jeg synes, det er forrykt, jeg mangler ord for det, det burde ikke kunne finde sted, siger Casper Bach Thomsen, der er tidligere koordinator i Vendsyssel Håndbold.

Læs også Bosted fortalte ikke om overgreb

Bettina Brassøe var holdleder for kvindeholdet på det tidspunkt.

- Vi fik besked om, at han ikke ville komme mere, og at han ligesom var bortvist. Og jeg så ham faktisk ikke mere deroppe. Og så spekulerede jeg ikke mere over det.

Bettina Brassøe tilføjer, at den 32-årige var meget vellidt i klubben, han var hjælpsom .

- Jeg tror, at sådan en klub, som kører meget på frivillig basis, man tager skyklapperne på og tænker, at det er et overstået kapitel.

Den 32-årige mand er for knap fire år siden dømt for at tvinge sig til samleje med en ung kvinde ved at true med at offentliggøre nøgenbilleder af hende. I flere andre tilfælde har han forsøgt at true sig til samleje og andet seksuelt forhold, ligesom han ved flere tilfælde har delt erotiske billeder.  Det er sket blandt andet via Facebook og Messenger. Dengang - i en periode fra 1. maj 2008 til september 2013 -  brugte han forskellige dæknavne.

Casper Bach Thomsen var på daværende tidspunkt ansat i Vendsyssel Håndbold som koordinator. I følge ham bliver der ikke talt ret meget om sagen i klubben. 

- Klubben tog afstand til ham, og vi holdt møde med pigerne og holdet. Der blev spurgt til om, der havde været noget med ham internt, jeg mener, det handlede om, at vi ville sikre os, at der ikke var sket noget med nogle af pigerne i klubben, fortæller Casper Bach Thomsen.

Den 32-årige frivillig hjælper var så sent som i lørdags til stede som hjælper og løste forskellige opgaver blandt andet at styre måltavlen, da Vendsyssel Håndbold spillede i Hirtshals Idrætscenter.

Sagen ventes at blive afgjort ved Retten i Hjørring den 13. maj.

Læs også Dansk jægersoldat dræbt ved faldskærmsulykke i USA