00:33

Anja Ringgren Lovén fra Frederikshavn, der er blevet verdenskendt som stifter af organisationen DinNødhjælp, der hjælper såkaldte "heksebørn" i Nigeria, oplever i disse dage, at hendes identitet som velgører, misbruges på det sociale medie Twitter.

1 af 2

Anja Lovéns identitet misbruges på socialt medie

En falsk profil på det sociale medie Twitter forsøger ifølge Anja Ringgren Lovén at lokke penge ud af folk.

Anja Ringgren Lovén fra Frederikshavn, der er blevet verdenskendt som stifter af organisationen DinNødhjælp, der hjælper såkaldte "heksebørn" i Nigeria, oplever i disse dage, at hendes identitet som velgører, misbruges på det sociale medie Twitter.

Her oprettede en ukendt person helt tilbage i juni en profil i Anja Ringgren Lovéns navn, og siden har profiler i 67 tilfælde sendt beskeder ud som var profilen i virkeligheden Anja Lovén selv. Og det er hun rigtig ked af og sur over, gør hun klart på Facebook hvor hun med knap 5000 venner, beder om hjælp til at få den falske profil anmeldt.

Den falske Twitter-profil sender beskeder ud på både engelsk og gebrokkent dansk, og så bruger profilen nogle af de mange billeder Anja Ringgren Lovén deler på sin Facebook-profil. 

I sit opslag på Facebook skriver Anja Ringgren Lovén at den falske Twitter-profil bruges til at indsamle "bidrag" til hendes organisation, som altså ikke ender hvor afsenderen håber. Den påstand underbygges dog ikke af profilens offentlige informationer, der i høj grad efterligner den stil, Anja Ringgren Lovén bruger på sin ægte Facebook-profil.

Læs også Anja Lovén er kåret som verdens mest inspirerende person

"Anja Ringgren Lovén" på Twitter var senest aktiv ved 17-tiden søndag eftermiddag dansk tid, og siden da har mange, der har set den ægte Anjas opslag og opfordring på Facebook, gjort andre Twitter-brugere opmærksomme på, at der er tale om en falsk profil. Profilen findes dog stadig mandag klokken 15.40.

TV2 Nord har forsøgt at få en kommentar fra Anja Ringgren Lovén, men hun har ikke besvaret vores opkald. Vi har også sendt en besked til den falske profil på Twitter, og opdaterer naturligvis artiklen, hvis der kommer svar tilbage.

Anja Ringgren Lovén blev i starten af december kåret som verdens mest inspirerende person af det østrigske magasin OOOM. Hun blev kendt i hele verden da et billede, der viser Anja Ringgren Lovén give den udmagrede dreng, der siden kom til at hedde Hope. Han var blevet beskyldt for at være heks, men fik et nyt hjem på Anja Ringgren Lovéns børnehjem.

Læs også Billede af Frederikshavner går verden rundt

 

Læs også Anja hjælper børn i Afrika

 

Læs også Nordjydes nigerianske børnhjem plyndret