LIGE NU:

Britt blev iværksætter, da Danmark lukkede ned

49-årige Britt Kristensen fra Dronninglund tog et stort spring ud i det uvante, da hun i 2020 sprang ud og iværksætter. Og i det uvisse, for så blev Danmark pludselig lukket ned.

Britt Kristensen er i gang med at sy et nyt kostume, som skal bruges i hendes enmandsvirksomhed KoloBritt, når Danmark igen lukker samfundet op. 

En jakke skal forlænges med blondestof på manchetten, og det kan godt være en lille udfordring, når man som Britt ikke er uddannet syerske. Men det skal ikke stoppe Britt, der har brugt det meste af sit arbejdsliv som journalist, senest i medievirksomheden Nordjyske. Men så var en ny fyringsrunde under opsejling, og denne gang valgt Britt at tage imod en fratrædelsesordning

- Jeg har været rigtig, rigtig glad for at arbejde på Nordjyske, og det var dælme svært, den sidste dag: Lukke computeren og vide: "Du kommer ikke til at tænde den her igen". Det har været nogle rigtig, rigtig gode år, og jeg har fået lov til at udvikle mig og lave alle mulige spændende ting, men nu skulle der prøves noget andet, fortæller hun.

Det ”andet” talte til hjertet og passionen, så nu skulle drømmen om at skabe enmandsvirksomheden KoloBritt prøves af: 

Her er Britt på reportage som journalist for Nordjyske.
Her er Britt på reportage som journalist for Nordjyske.
Foto: Privatfoto

- Og jeg tænkte: "Jeg er kun HALVVEJS i mit arbejdsliv! Altså jeg har en alder, hvor jeg kan komme på pension, når jeg er halvfjerds! Så jeg er faktisk kun halvvejs, så skal jeg prøve noget andet, så er det også NU, jeg skal prøve det!, fortæller Britt Kristensen. 

Med virksomheden KoloBritt tilbyder hun at skabe en festlig stemning og oplevelse, når hun optræder i sine mange kostumer og finurlige opfindelser.

Vild med karneval

49-årige Britt Kristensen har været totalt opslugt af Karnevallet i Aalborg lige siden hun som ung kommunikationsstuderende på Aalborg Universitet kun kunne få tid til at stå på sidelinjen og følge løjerne i optoget:

- Vi skulle lige have en time eller halvanden, hvor vi stod der og fik et sug af de her store trupper, der kom forbi. Og der vidste jeg, at det skulle jeg være med til! Husker hun. 

Her er Britt til Karneval i 2017. Dengang var temaet for hendes udklædning "freak circus".
Her er Britt til Karneval i 2017. Dengang var temaet for hendes udklædning "freak circus".
Foto: Privatfoto

Smilet når helt op til ørerne, når talen kommer på Britts store passion, Karnevallet i Aalborg, der siden 1983 hvert år i slutningen af maj trækker mere end 85.000 deltagere med i paraden. En begivenhed, som de mest passionerede forbereder sig til lang tid i forvejen:

- Jamen, hele foråret. Så er det jo altid sådan, at familien ved godt, at hver anden weekend, den bliver brugt herinde, og at maj, der kommer jeg ikke til nogle af arrangementerne i familien. Og påsken har i mange år også været sådan noget med: "Arhhh men, jeg skal nok komme hjem. Men karneval – det står først", fortæller Britt og viser nogle af de mange kostumer og figurer frem, som hun har lært at kreere gennem årene:

- Jeg plejer også altid at have en uges karnevalsferie om foråret for at kunne nå at bygge mine ting - så det har været en stor del af mit liv i 15 år. 

Gennem årene har Britt fået mulighed for at tage ved lære af mange af de udenlandske karnevalsgrupper, der gennem årene har optrådt i de professionelles karnevalsoptog, der finder sted gennem Aalborgs gader dagen før det store folkelige optog.

Fra passion til levebrød

At kaste sig ud i at blive selvstændig erhvervsdrivende, når man altid har været vant til at have den faste månedsløn som sikkerhedsnet under familiens økonomi, har ikke for alvor skræmt Britt. Men at starte virksomheden KoloBritt op for så at blive lukket ned kun 11 dage efter, det var en mavepuster. Men kun kortvarigt, for Britt har flere muligheder for at holde sig beskæftiget og skabe en indtægt:

Britt Kristensen har deltaget i udlandske workshops for at dyrke sin passion med at lave kostumer.
Britt Kristensen har deltaget i udlandske workshops for at dyrke sin passion med at lave kostumer.
Foto: Privatfoto

- Jeg står på flere ben: Dels laver jeg rekvisitter til teatre, eller til messer eller butikker. Så tager jeg ud og optræder: Det kan være til arrangementer og eller det kan være en Open By Night. Og den sidste del, det er jo så også, at jeg kan gå ud og lave undervisning for andre. Om det så er folkeskolerne eller efterskolerne eller det er højskoler, der kan lære nogle af mine teknikker, som de kan bruge i deres kunstneriske virke, siger Britt Kristensen, der heller ikke løber fra sin tidligere beskæftigelse:

- Og så har jeg det fjerde ben – og det er hele min journalistiske baggage, fordi den har jeg jo ikke givet slip på, selvom jeg laver det her, forklarer hun. 

Iført kostume sætter Britt Kristensen gang i festlighederne til open by night.
Iført kostume sætter Britt Kristensen gang i festlighederne til open by night.
Foto: Privatfoto

Hun er klar til at rykke ud, så snart coronaen slipper sit tag i Danmark, og vi danskere kan få lidt mere fest, fisk og ballade i gaderne. Et er sikkert: Britt har ikke fortrudt, at hun er sprunget ud som en festlig iværksætter:

- Lige nu har jeg ikke rigtig en backup plan. Og det er det, der er det mærkelige, fordi jeg tror på det her, og jeg synes ikke, det har fået chancen for at vise, om det holder endnu. Så jeg har tænkt mig at hænge fast et stykke tid endnu, fordi jeg skal have lov til at finde ud af, om det er den rigtig ide, når Danmark kører på fulde drøn igen. Jeg tror på det!  

Se hele programmet om Britt Kristensen herunder eller se med på TV2 Nord onsdag klokken 19.50. 

gudstjeneste thumb

play Se med: Frihedsgudstjeneste fra Budolfi kirke

Brand på Kildevej i Sæby

gallery Kraftig brand hærger ejendom ved Sæby: Staldbygninger brænder ned

Teststeder

play Kolossale køer ved teststeder: Nu reagerer regionen

60_percent

play Men In Black demonstrerer i Aalborg: - Når uret bliver ret, bliver modstand en pligt

gudstjeneste thumb

play Se med: Frihedsgudstjeneste fra Budolfi kirke

Brand på Kildevej i Sæby

gallery Kraftig brand hærger ejendom ved Sæby: Staldbygninger brænder ned

Teststeder

play Kolossale køer ved teststeder: Nu reagerer regionen

Til forsiden

Til forsiden