LIGE NU:

Dansk Byggeri: Flere unge vil være tømrere og murere

Dansk Byggeri melder om flere unge, der søger ind på murer- og tømreruddannelserne i Nordjylland.

Danmark kommer i fremtiden til at mangle flere tusinde tømrere og murere, men nu ser det ud til, at det første skridt imod en positiv udvikling er taget. Det oplyser Dansk Byggeri, der melder om en stigning på uddannelsesaftaler for elever inden for bygge- og anlægsbranchen i 2017. 

- Når vi bryder tallene ned, kan vi se, at det går fremad for stort set alle fag. Tømreruddannelsen har en fremgang på næsten 30 procent og færre i virksomhedspraktik, men det er også glædeligt, at flere er kommet i gang med en uddannelse til anlægsstruktør, for virksomhederne efterspørger lærlinge på dette område, siger formand for Dansk Byggeri Nordjylland, Henrik Krogh Holm, i en pressemeddelelse onsdag. 

Han refererer til den seneste opgørelse fra Undervisningsministeriet, som dækker perioden januar-oktober og viser, at der er indgået 175 flere uddannelsesaftaler inden for bygge- og anlægsbranchen i forhold til samme periode 2016. Tallet er steget fra 677 i 2016 til 852 i 2017. 

- Vi får brug for de nye svende, når de er færdig med deres uddannelse, for der er godt gang i byggeriet i Nordjylland, siger Henrik Krogh Holm i pressemeddelelsen. 

Også fremgang på landsplan

Opgørelsen fra Undervisningsministeriet viser, at antallet af uddannelsesaftaler inden for bygge- og anlæg i hele landet er steget fra 6.019 til 6.896, hvilket svarer til en stigning på 14,6 procent. 

Udviklingen skal dog ses i relation til den generelle negative udvikling blandt de samlede erhvervsuddannelser, der viser et fald på 1.936 uddannelsesaftaler. 

I perioden er antallet af lærlinge inden for bygge- og anlægsbranchen på landsplan faldet med 214 elever. I 2016 var der 1.369, i 2017 var det faldet til 1.175, hvilket er et fald på 15,4 procent. 

Dansk Byggeri melder om flere unge, der søger ind på murer- og tømreruddannelserne i Nordjylland.