LIGE NU:

De nordjyske hospitaler skærper profilen: Patienterne skal vide, hvad de kan forvente

De nordjyske hospitaler, Psykiatrien og Den Præhospitale Virksomhed skal stå helt skarpe og være klar til med konkrete indsatser at møde fremtidens behov for behandling - på patienternes præmisser.

Højt specialiseret behandling. Ualmindelig god til den almindelige patientbehandling. At redde liv og afkorte sygdomsforløb.

quote Med den nye profilplan sætter vi retningen for fremtiden og for, hvad patienterne kan forvente i mødet med det enkelte hospital

Ulla Astman, regionsrådsformand (S)

Det er nogle af kendetegnene for de nordjyske hospitaler og den præhospitale indsats i en ny profilplan for Region Nordjylland.

Nu er planen godkendt og med en bevilling på fem millioner kr. er der sat penge af til at skærpe profilerne allerede fra 2021.

Profilplanen holder fast i den nuværende overordnede struktur, og peger på, hvordan hver enkelt enhed og matrikel bidrager til at skabe værdi for de nordjyske borgere og patienter, når de modtager behandling i Region Nordjylland. Sundhedsvæsenet skal indrette sig efter nordjydernes behov og præmisser.

- Flere lever med sygdomme i længere tid og flere får livstruende sygdomme. Samtidig får vi hele tiden nye muligheder for at tilbyde behandling for flere sygdomme end tidligere. Med den nye profilplan sætter vi retningen for fremtiden og for, hvad patienterne kan forvente i mødet med det enkelte hospital, matrikel eller hvis de for eksempel har behov for livreddende hjælp, inden de kommer ind på hospitalet. De mere skarpe profiler for hospitalerne skal også styrke rekrutteringen ved at sætte tydelig retning og fokus også på nye initiativer, siger regionsrådsformand Ulla Astman.

Med budgettet for 2021 er der afsat fem mio. kr. til at få implementeret nogle af de konkrete indsatser og ændringer, der indgår i profilplanen.

I næste måned tager politikerne i regionsrådet hul på processen med at fordele pengene, og regionsrådet har blandt andet udtrykt ambition om, at der senest med udgangen af 2024 kan etableres akut kirurgi i Thisted igen.

Som udgangspunkt vil planen være gældende frem til 2025, men med mulighed for at foretage løbende justeringer, når behovet er for det.

Profiler for de enkelte hospitaler