Foto: Michael Bothager, Scanpix (Arkivfoto)

Fald i nordjysk ledighed

Der er en positiv udvikling på det nordjyske arbejdsmarked. Ledigheden er det seneste år faldet med 673 personer, samtidig med at beskæftigelsen er steget.

Mens den nordjyske ledighed i løbet af 2016 er faldet med 673 personer, så viser seneste opgørelse også, at antallet af lønmodtagere er steget med 2.104 fuldtidspersoner.

- De nye ledigheds- og beskæftigelsestal viser en positiv udvikling på arbejdsmarkedet med stigende beskæftigelse og faldende ledighed. På den baggrund er det særlig vigtigt at holde øje med arbejdsstyrkens kvalifikationer og virksomhedernes behov. Det har vi også fokus på, når vi i marts har en stor beskæftigelsespolitisk konference i Aalborg, udtaler Birgit Frederiksen, der er formand for RAR(Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Nordjylland).

Det er den 9. marts, at Det Regionale Abejdsmarkedsråd holder konference, hvor temaerne er sampil om kvalificeret arbejdskraft til fremtideno g bedre integration af flygtninge på det nordjyske arbejdsmarked.

 

Læs også Hjørring sender 50 ledige i job

 

Fra oktober 2015 til oktober 2016 er antallet af lønmodtagere steget fra 215.820 til 217.924 fuldtidspersoner i Nordjylland. Det er en stigning på 2.104. Alle de nordjyske kommuner har oplevet stigende beskæftigelse i perioden, med undtagelse af Frederikshavn og Thisted, som har oplevet fald på henholdsvis 80 og 45 fuldtidspersoner. Den største procentvise stigning i beskæftigelsen er sket i Rebild med 1,9 procent.

I Nordjylland er ledigheden samlet set på 4,6 procent, og det er 0,4 procentpoint højere end ledigheden på landsplan. Ledigheden er faldende i de fleste nordjyske kommuner, med undtagelse af Rebild, Thisted og Morsø, hvor der samlet set er kommet 105 flere ledige end sidste år.

 

Læs også Flere ledige i rígtige job