LIGE NU:

Fiskeriordfører råber løftebrud efter regeringens neddrosling af flytteplaner

Socialdemokratiet har ingen aktuelle planer om at udflytte Fiskeristyrelsen til Nordjylland – stik mod tidligere udmeldinger, lyder kritikken.

Udsigten til at få Fiskeristyrelsen og op mod 250 arbejdspladser til Nordjylland kan have lange udsigter. Det kan mediet FødevareWatch fortælle.

I et svar til Folketinget hedder det, at Miljø- og Fødevareministeriet ikke har aktuelle planer om en udflytning af Fiskeristyrelsen.

- Det er jo et klokkeklart løftebrud fra Socialdemokratiet, lyder det fra Venstres Torsten Schack Pedersen, der selv sad i regering tilbage i 2017, da Socialdemokratiet foreslog at flytte styrelsen til Nordjylland.

 

Venstre: Minister må forklare hykleri

Dengang lød det fra den nuværende erhvervsminister, Simon Kollerup (S), at Styrelsen burde flyttes ud i landet – helt specifikt Nordjylland. Dengang sagde den daværende regering - ligesom Socialdemokratiet gør det i dag – nej til idéen.

Det har fået oppositionspartiet Venstres Torsten Schack til at stille spørgsmål til den nuværende minister for området, Mogens Jensen, for at ruske op i sagen igen.

- Desværre er det ikke oplagt at flytte Fiskeristyrelsen. Men det vidste Socialdemokratiet godt, da de sagde det i 2017, hvor vi i Venstre, som sad i regering dengang, sagde: ”Desværre, det er ikke oplagt.” Og det er sådan set bare det hykleri, som Fødevareministeren nu må forklare, hvorfor Socialdemokratiet mod bedrevidende i 2017 sagde: ”Ork, lad os flytte fiskeristyrelsen til Nordjylland.”, lyder det fra fiskeriordfører Torsten Schack Pedersen.

Han mener, at Socialdemokratiet dengang kom med sit forslag for at lefle for vælgerne:

- Derfor stillede jeg spørgsmålet til ministeren for at opnå, det jeg tror er tilfældet, nemlig at afsløre det som et billigt budskab som egentlig handlede om at tiltrække vælgere og ikke tiltrække arbejdspladser til Nordjylland.

Udflytningen udelukkes ikke helt

I svaret fra minister Mogens Jensen til Torsten Schack Pedersen og Folketinget lyder det altså, at der ikke er nogle aktuelle planer om en udflytning om styrelsen.

- Der er igangsat et omfattende arbejde med en genopretning af Fiskeristyrelsen som følge af kritikken fra blandt andet Rigsrevisionen og Kammeradvokaten af forvaltningen på fiskeriområdet.

- Arbejdet er fortsat i gang, og det er en opgave, som regeringen tager meget alvorligt. Derfor har regeringen ingen aktuelle planer om en udflytning af Fiskeristyrelsen, står der i svaret, der er underskrevet af Fødevareminister Mogens Jensen (S).

Ministeren udelukker dog ikke en udflytning fuldstændig – se et uddybende svar til TV2 Nord her.

Nordjysk fiskeriformand: God idé at vente

Fiskeristyrelsen har de senere år modtaget kritik fra både Kammeradvokaten og Rigsrevisionen efter sager om blandt andet forkert forvaltning af fiskekvoter samt tilskud fra EU. Det har ført til et større oprydningsarbejde i styrelsen.

Mens det oprydningsarbejde foregår, mener man i nordjysk fiskeri heller ikke, at man bør påbegynde en udflytning.

- Vi har en styrelse, der sejler lige nu og her, så den skal have tid til at bygge sig op, så vi kan få ro på, så vi kan få en bedre service ud til fiskeriet. Det giver ikke ro, hvis man begynder at flytte den til Nordjylland på nuværende tidspunkt, siger Jan N. Hansen, formand for Hanstholm Fiskeriforening.

Fiskeriformanden ser dog gerne styrelsen flyttet til Nordjylland, hvis den endelig skal flyttes på et tidspunkt.

- Hvis man gerne vil flytte Fiskeristyrelsen, så er stedet da Nordjylland, hvor størstedelen af fiskeriet foregår. Det er altid godt at komme ud i landet og se, hvordan tingene foregår. Altså der er langt fra København og ud til kajkanten.

Landdistrikernes Fællesråd: En deadline mangler

Hos Landdistrikternes Fællesråd modtager formand Steffen Damsgaard beskeden fra regeringen med stor ærgrelse.

Jeg synes, at det er utroligt skuffende. Her havde vi netop en oplagt styrelse, der kunne placeres et andet sted end i hovedstaden. Så jeg er dybt skuffet, siger Steffen Damsgaard.

Han vedkender imidlertid, at det er en god idé at få ryddet op i Styrelsen, inden den flyttes. Men herefter bør Socialdemokratiet stå ved sit forslag.

- Vi havde sådan set en forventning om, at når oprydningen var slut, så vil man have en anden placering for Fiskeristyrelsen – eksempelvis i Nordjylland. Det er det signal, vi mangler at høre, lyder det fra Steffen Damsgaard.

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

Hjallerup Marked

play Må vi, eller må vi ikke? Foreninger savner svar om Hjallerup Marked

010321 Krisehjælp til Minkavlerer

play Minkavlere ramt som terrorofre

070321 Særudsendelse

Særudsendelse med TV 2: Klokken 19 sætter vi fokus på et år med corona

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

Hjallerup Marked

play Må vi, eller må vi ikke? Foreninger savner svar om Hjallerup Marked

010321 Krisehjælp til Minkavlerer

play Minkavlere ramt som terrorofre

Til forsiden

Til forsiden