LIGE NU:

Genåbning af liberale erhverv: Har ansat ekstra medarbejdere

TV2 Nord har i dag besøgt flere liberale erhverv, der har måttet ansætte ekstra medarbejdere, for at kunne følge med den efterspørgsel, der er.

Med en frisk, negativ coronatest bliver det fra tirsdag muligt igen at gøre brug af en række liberale erhverv; blandt andet frisører, tatovører og køreskoler. 

Meget tyder på, at de har været savnet, og at de derfor går en travl tid i møde - for nogen så travl, at der må hyres nye medarbejdere.

Ved skønhedsklinikken VIDA i Aalborg ringer telefonen derudaf. 

Lene Skov Lindvald ejer skønhedsklinikken VIDA i Aalborg. Hun har haft meget at se til forud for genåbningen i morgen.

- Jeg har faktisk lige ansat en ekstra, og det har jeg, fordi at jeg kan se, at det her det ikke kun er et kortvarigt problem. Eller det er jo et luksusproblem, men jeg kan se, at det er noget, der fortsætter i kalenderen, så derfor har vi brug for et ekstra sæt hænder, fortæller hun. 

Booket frem til juni

En anden, der har haft travlt med at gøre klar er frisøren Trine Skjollander Holdgaard, som er indehaver af SallyMane. De seneste dage har hun sat håndsprit og plexiglas op i salonen. 

- Vi har haft travlt med at sætte alt det her op, så vi kan holde afstand, siger hun. 

050421 PH liberale erhverv forbereeder sig Still2
Foto: Vibe Aagaard / TV2 Nord

Trine Skjollander Holdgaard har også netop ansat en medarbejder mere for at kunne følge med efterspørgslen

- Jeg får meget travlt. Vi er booket helt frem til juni med farvebehandlinger. Vi har tid til nogle klipninger, men farve, det er der lang tid til, at man kan få, fortæller hun glad. 

050421 PH liberale erhverv forbereeder sig Still1
Foto: Vibe Aagaard / TV2 Nord

Vigtigt at huske en test

Når butikkerne åbner i morgen, så er det med krav om, at kunderne skal kunne fremvise et coronapas. Det betyder enten en negativ test, der er maks 72 timer gammel. En positiv test der er mindst 14 dage og højst 12 uger gammel eller et gennemført vaccinationsforløb.

Hos VIDA starter corona-påmindelserne på hjemmesiden, når folk kunderne bestiller tid

- Der står blandt andet det her med, at de skal have en negativ coronatest, og hvad vores bookingregler i øvrigt er. Og derudover, så bliver der sendt en sms 24 timer før ens tid, hvor man lige igen bliver mindet om det, forklarer Lene Skov Lindvald.