LIGE NU:

Lykkeliga-spillere må ikke træne sammen: - Jeg er lidt bekymret for, om alle kommer tilbage

Ligesom resten af forenings-Danmark er Lykkeligas fysiske håndboldtræning lagt i dvale. Og det kan mærkes hos spillerne, der især har brug for fællesskabet i håndboldhallen.

Rundt om i det nordjyske står både fodboldbaner og håndboldhaller tomme – og det er ingen undtagelse for de Lykkeliga-hold, der til dagligt træner flere steder i blandt andet Nordjylland.

Igen er holdene ramt af en nedlukning, som betyder, at de ikke kan mødes fysisk, og det kan få konsekvenser. For mange af børnene er det nemlig vigtigt med faste rammer, og derfor kan det være svært, hvis fællesskabet pludselig ophører, og spillerne ikke længere kan se frem til det ugentlige højdepunkt – håndboldtræning med vennerne.

- For de her børn betyder det så meget at være med i Lykkeliga. Vi savner alle sammen det samme. Heldigvis har vi jo fået bygget noget op, og jeg er sikker på, at mange vil komme tilbage, når vi åbner igen. Men jeg må indrømme, at jeg er lidt bekymret for om alle kommer tilbage. Især for vores børn kan det være endnu mere svært at komme tilbage, hvis man først vænner sig til ikke at komme til håndboldtræning, siger Rikke Nielsen, der sammen med datteren Magda har startet Lykkeliga.

- Hele Lykkeligas DNA er udfordret på grund af corona

Lykkeliga blev startet for at samle børn med udviklingshandicap og skabe fællesskab. Og med corona-virus er selve Lykkeligas mantra blevet udforderet.

- Alt det, vi står for - positive oplevelser og fælleskaber. Hele Lykkeligas DNA er udfordret på grund af corona. Vi kan jo ikke se hinanden. Det er så træls, siger Rikke Nielsen.

lykkeliga_1511173887-5k.jpg
Foto: Louise Dybbro, Blueroom

Men heldigvis har Lykkeliga også et andet mantra:

- Det er altid bedre at gøre noget, end ikke at gøre noget.

Derfor begyndte Lykkeliga i foråret at lave online videoer, hvor Rikke Nielsen og datteren Magda viste håndboldøvelser, så alle spillerne rundt om Danmark kunne træne med derhjemme foran skærmen.

- Det var for at spillerne, stadig kunne holde sig i form og så for, at vi selvfølgelig kunne se hinanden – bare på afstand, siger Rikke Nielsen.

Den ide har siden udviklet sig, og nu er det online træning for hele familien.

- Vi er nødt til at vise, at vi stadig er her.

I går mandag den 11. januar begyndte Rikke Nielsen og Magda på en ny form for online træning. Denne gang har de taget resten af familiemedlemmerne med.

- Vi er nødt til at vise, at vi stadig er her. Vi laver øvelser, som alle kan være med på. Vi har igen ryddet op i kælderen, hængt bannere op, og så træner vi – nu med hele familien, siger Rikke Nielsen.

Hver mandag kl. 17-17.30 på Lykkeligas facebookside er der online træning, hvor alle kan være med – også dem, som ikke spiller i Lykkeliga.

- Alle er velkomne. Og spiller man i Lykkeliga kan man jo lige prikke sin onkel eller tante på skulderen også, så vi får så mange med, der har lyst.