Seneste nyt:

Millioner skal gøre Hærvejen mere attraktiv

I 2021 gik 15 kommuner sammen om at udvikle Hærvejens vandre- og cykelrute til et mere attraktivt tilbud. Nu er strategien for de kommende år lagt.

Den gamle hovedfærdselsåre Hærvejen, som gennem flere hundrede år har bragt folk frem og tilbage i Jylland og måske ud i verden, skal opgraderes med vandre- og cykelruter i international særklasse.

Efter i foråret 2021 at have dannet foreningen Udvikling Hærvejen, har de 15 kommuner nu lagt planen for den videre udvikling af vandre- og cykelruterne for 2022-2025. Nordea-fonden støtter udviklingen af Hærvejen med et trecifret millionbeløb.

- Strategien skal være det fælles afsæt for arbejdet med at indfri Hærvejens potentialer, så den ikoniske vandre- og cykelrute kan udvikles yderligere til glæde for både de lokale borgere og gæster, siger Mikkel von Seelen, sekretariatschef i Udvikling Hærvejen.

Med udviklingen er håbet, at kommunerne langs ruten kan tiltrække gæster og turister fra hele Europa.

FORENINGEN UDVIKLING HÆRVEJEN

Politisk glæde over projektet

I Jammerbugt Kommune er glæden ikke til at tage fejl af. Borgmester Mogens Christen Gade (V) fortæller, at de er glade for samarbejdet. Specielt fordi de med 76 kilometer Hærvej har den længste strækning.

- Vi vil gøre det endnu mere interessant for turister og gæster at holde en Hærvejsferie her i området. Så vi ser et stort potentiale i samarbejdet om udviklingen af Hærvejen til gavn for alle naturelskere, siger han.

De kommende år vil kommunerne blandt andet udvikle Hærvejen ved at optimere faciliteter og støtte lokale initiativer. Rådmand i By og Land i Aalborg Kommune, Jan Nymark Thaysen (V) ser positivt på, at der nu er en fælles retning for arbejdet.

- Med den øgede interesse for friluftsliv, vandring og cykling ser jeg samarbejdet som en win-win mulighed for både Aalborg Kommune og Hærvejsruten i sin helhed, siger han.

KORT OM HÆRVEJEN