Nordjysk DF’er nægtes opstilling til Folketinget

Byrådsmedlem Erik Høgh-Sørensen fra Hjørring havde satset på at afløse Bent Bøgsted som folketingskandidat i Frederikshavnkredsen. Nu har partiets hovedbestyrelse forbudt ham at stille op.

En af de fire, der i januar ville være formand for Dansk Folkeparti, afskæres nu fra at stille op til Folketinget for partiet.

Erik Høgh-Sørensen, som er byrådsmedlem i Hjørring og indtil nu har været partiets folketingskandidat i Hjørringkredsen, er af partiets hovedbestyrelse blevet pillet af listen over de godkendte folketingskandidat-emner, som man lokalt kan vælge imellem.

Den nordjyske politiker havde efter overenskomst med partiforeningen i Hjørring lagt op til at søge opstilling til Folketinget i nabokredsen, Frederikshavnkredsen, når man på søndag vælger efterfølgeren for folketingsmedlem Bent Bøgsted.

Bent Bøgsted forlod i sidste måned Dansk Folkeparti i protest mod valget af Morten Messerschmidt som partiformand. Forinden havde han meddelt, at han ikke genopstiller ved næste valg.

quote Vi betragter det som en intern sag

Jens Vornøe, partisekretær

Erik Høgh-Sørensen er utilfreds med, at han efter en årrække som folketingskandidat nu formenes adgang til et folketingskandidatur. 

Han har, siger han, fået at vide, at begrundelsen blandt andet er, at han har ytret sig i strid med partiets udenrigspolitik i spørgsmålet om Ukraine.

- Men jeg anser ikke hovedbestyrelsens begrundelse for at fjerne mig fra listen som rimelig, siger Erik Høgh-Sørensen.

Han har dog ikke opgivet håbet om, at han på søndag stilles op som Bent Bøgsteds afløser.

TV2 Nord har kontaktet Dansk Folkepartis nytiltrådte partisekretær, Jens Vornøe, for at få uddybet beslutningen.

Jens Vornøe var dog meget lidt meddelsom:

- Vi betragter det som en intern sag. Kan du have en god dag, lød det, før han afbrød samtalen.

Erik Høgh-Sørensen, der frem til årsskiftet var en af Dansk Folkepartis repræsentanter i regionsrådet og også har haft sæde i partiets hovedbestyrelse, har tidligere været folketingskandidat i Brønderslevkredsen.

Ved folketingsvalget i 2019 fik han 1022 personlige stemmer.


Seneste nyt

fra Nordjylland