Ældre føler sig snydt i nye boliger: Udlejer forsikrer, at udbedringer er på vej

Et topmoderne seniorfællesskab eller et oldekolle, som det også kaldes, åbnede for et år siden i Hjørring. Lejerne skulle have mulighed for at købe en stribe ydelser, som kunne gøre hverdagen lettere, men her et år efter er det ikke helt gået efter planen.

Tagterrasse med orangerie, lounge, petanquebane og grill – topmoderne oldekolle på vej til Hjørring.

Det hele lød meget godt, da Downtown Apartments i Hjørring blev lanceret. Men efter 82-årige Poul Erik Andersen og hans kone har boet i lejligheden i snart et år, er det knapt så godt.

- Vi føler os narret hele vejen igennem, siger han.

Service-iPad’en virker ikke

Poul Erik Andersen og hans kone valgte at flytte til Hjørring og betale huslejen på mere end 9000 kroner, da han er syg med kræft, og parret gerne ville have, at der var styr på alt den dag, han går bort.

Udover en lækker tagterrasse, var der også lovet en service-iPad, hvor dørtelefonen skulle gå på, man kunne bestille ydelser som rengøring og mad til døren, samt reservere el-bil og -cykel.

- IPad’en har ligget der, siden vi kom til, og den har aldrig virket, og det er ikke kun vores, det er alle lejlighedernes, siger han.

Udbedringer er på vej, siger direktør

En gruppe beboere fra Downtown Apartments har flere gange rettet henvendelse til udlejeren Valhal Estate i Aalborg og direktør Martin Verwolht.

- Der er nogle ting, som vi gerne ville have gjort bedre, som ikke har kunnet lade sig gøre, og det er vi super kede af, og vi gør alt, hvad vi kan for at få det udbedret, siger Martin Verwolht.

Martin Verwohlt er direktør i Valhal Estate.
Martin Verwohlt er direktør i Valhal Estate.
Foto: TV2 Nord

Selvom en byggetilladelse har sat en stopper for orangeriet, så kommer resten på plads inden 1. maj 2022.

- Jeg garanterer for, at de har en app, der fungerer, de har et dørtelefonsystem, der virker, de har cykelskur, siger direktøren.

Søgt hjælp hos Ældresagen

Poul Erik Andersen har prøvet at tage fat i Ældresagen, hvor han fik mundtlig rådgivning om at gå til Huslejenævnet og se, om man kunne vinde sagen der.

- Det er han næsten sikker på, at det kan vi ikke vinde, men hvad kan vi vinde, siger han spørgende og fortsætter:

- Vi kan ikke vinde den tilværelse, vi havde regnet med – vi kan få en huslejenedsættelse – ja, det er også godt nok, men det er jo ikke det, sagen drejer sig om.

Der er i alt 12 lejligheder, der har underskrevet klagen til Valhal Estate.Seneste nyt

fra Nordjylland