LIGE NU:

Politiet efter 124 sager på én uge: - Alt for mange kører for stærkt

Politikredsen i Nordjylland satte i uge seks fokus på overtrædelser af fartgrænser hos nordjyske bilister, hvilket resulterede i 124 hastighedssager i ugens løb.

Vintervejr med dertilhørende glatte veje og nedbør bør få trafikanter til at skærpe opmærksomheden og sænke farten, når de færdes i trafikken.

Men det var desværre ikke, hvad politiet oplevede, da de i uge seks havde opsat lasermålere i nærheden af Hjørring, Frederikshavn, Hobro og Aalborg.

Det blev til 124 registrerede overskridelser af fartgrænserne, hvoraf 102 af sagerne udløste et klip i kørekortet. 13 bilister kørte endda med en hastighed, der medfører en frakendelse af førerretten.

Alt for mange kører for stærkt

- Med til tider minus 10 grader udenfor og både og sne og slud på vejene, lå det ikke lige i kortene, at bødeblokken skulle så flittigt i brug, men det kom den altså, siger den ansvarlige for indsatsen, politikommissær Thomas Ottesen, i en pressemeddelelse.

Han opfordrer til, at man – ikke mindst i disse vintertider – afstemmer sin hastighed efter forholdene.

- Desværre – for vejrliget med dårligt og ustadigt føre bør betyde, at man kører efter forholdene og ikke udsætter sig selv eller andre medtrafikanter for en potentielt farlig situation, siger politikommissæren.

Han oplyser, at fra 2013 til 2018 mistede 403 personer livet i en trafikulykke, hvor en eller flere af de involverede kørte for stærkt i forhold til det tilladte eller forholdene. 

Og i mere end halvdelen af alle ulykker i trafikken er for høj hastighed en medvirkende faktor til, at ulykken opstår. Dødelig udgang forekommer i knap 30 procent af uheldene.