Ulla Astman reagerer på kritik fra sygeplejersker: - Bolden ligger hos Dansk Sygeplejeråd

Torsdag aften reagerede Ulla Astman på den kritik der er sendt afsted mod hende fra både bekymrede sygeplejersker og regionsrådspolitikere, der bakker sygeplejerskerne op. Hun mener, bolden ligger hos Dansk Sygeplejeråd.

Tidligere på ugen sendte sygeplejerskerne på Aalborg Universitetshospital et brev afsted til ledelsen i Region Nordjylland, her i blandt Ulla Astman, hvor de gav udtryk for deres bekymringer for patientsikkerheden.

De beskrev blandt andet massiv overbelægning, mangel på sårpleje, personlig hygiejne og tid til at give medicin.

Torsdag bakkede flere regionsrådsmedlemmer sygeplejerskerne op.

I vores nyhedsudsendelse torsdag 19.30 reagerede Ulla Astman så på kritikken.

- Det ser lidt svært ud lige nu. Jeg er enig med Anders Kühnau (chefforhandler, Danske Regioner, red.) i, at bolden ligger hos Dansk Sygeplejeråd. Vi har to gange nu lavet aftaler med Dansk Sygeplejeråd, som deres medlemmer efterfølgende har stemt ned. Lige nu er det svært at se, hvad der skal på af nyt på forhandlingsbordet, for at deres medlemmer vil stemme ja til en aftale.

Afventer ønsker fra Dansk Sygeplejeråd

Ulla Astman fortæller i interviewet, at hun ikke ved, hvad sygeplejerskerne har af forventninger til forhandlingerne.

- Vi afventer, at Dansk Sygeplejeråd kommer med nogle direkte ønsker til os, således vi kan sætte os ved forhandlingsbordet. Anders Kühnaus dør har stået åben hen over hele sommeren i forhold til at sætte sig ved forhandlingsbordet, men vi har ikke fået noget kontakt fra Dansk Sygeplejeråd. Så vi ved kun, hvad vi hører i pressen, og de forventninger, vi hører i pressen, de lyder desværre ikke til at være helt realistiske.

Se hele interviewet med Ulla Astman øverst på siden.


Seneste nyt

fra Nordjylland