Efter 12 år med medicinstudiet: Morten er den første i Nordjylland

I dag åbner Morten Falshøj Pedersen en ny lægeklinik i Thisted. Vejen dertil har været lang, og der er desværre for få, der vælger at blive som praktiserende læge i regionen.

Siden medicinstudiet kom til Aalborg for 12 år siden, har håbet været at kunne tiltrække og fastholde praktiserende læger, og nu sker det endelig. Den første speciallæge i almen medicin fra Aalborg Universitet bliver færdiguddannet og slår sig ned i regionen. 

- Jeg bor lokalt, uddanner mig lokalt og ønsker også at arbejde lokalt. Derfor åbner jeg nu en klinik i Thisted, siger 38-årige Morten Falshøj Pedersen efter mange års studietid.

Mens lægeuddannelsen tager seks år at gennemføre, kan det tage seks år yderligere at gennemføre overbygningen, nemlig speciallægeuddannelsen, som Morten Falshøj Pedersen har taget. Det er den, der giver adgang til et arbejdsliv som praktiserende læge.

quote Jeg går godt i spænd med thyboerne og deres rolige sind, så jeg synes, jeg passer godt ind som familielæge i området

Morten Falshøj Pedersen

Afgørende forløb

Under sin studietid har den nu tidligere lægestuderende tilbragt et år i Thy, og det har været afgørende for hans beslutning om at blive i regionen.

- Jeg har fået et godt sammenhold med de andre yngre læger, og det har givet mig nogle gode kollegaer og et godt netværk i området. Og lige så vigtigt så går jeg godt i spænd med thyboerne og deres rolige sind, så jeg synes, jeg passer godt ind som familielæge i området. Jeg sætter stor pris på, at mit uddannelsesforløb har været med til at præge mig i den retning, siger Morten Falshøj Pedersen, der til dagligt bor på Mors.

Torsdag den 1. september åbner han og Søren Kæseler Andersen lægeklinikken, Lægerne Bølgen i Behandlerhuset Dokken, i Thisted. 

Ingen praktiserende læger er interesserede

Morten Falshøj Pedersens beslutning om nu at fortsætte i Thisted vækker både glæde hos Aalborg Universitet og Region Nordjylland.

- Det viser, at vores regionale lægeuddannelse har utrolig stor betydning for, at vi fremadrettet kan få de praktiserende læger, vi har brug for i Nordjylland, siger Lars Hvilsted Rasmussen, dekan på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet, som medicinuddannelsen hører under. Han tilføjer:

- Fra universitetets side har vi et meget tæt samarbejde med almen praksis i Nordjylland, hvor de medicinstuderende tilbringer perioder under uddannelsen. Efter min overbevisning øger det sandsynligheden for, at vores studerende vælger at slå sig ned regionalt, når de allerede har opbygget et netværk til kollegaer såvel som patienter.

Region Nordjylland driver lige nu seks såkaldte regionsklinikker og har en privat aktør til at drive fire udbudsklinikker, så der er behov for, at flere praktiserende læger bliver i regionen for at påtage sig disse opgaver og for at drive klinikkerne. Lige nu er det imidlertid svært at tiltrække nok læger.

- Jeg håber, at flere praktiserende læger over de kommende år vælger et arbejdsliv her i Nordjylland, siger regionsrådsformand Mads Duedahl (V) og fortsætter:

- De praktiserende læger er det bedste nære sundhedstilbud for patienterne, og samtidig bidrager de praktiserende læger til at sikre lighed i sundhed i alle dele af Nordjylland, så patienterne i oplandsbyer såvel som i store byer har mulighed for en god lægedækning.

FAKTA

Da medicinuddannelsen på Aalborg Universitet blev oprettet i 2010, var der 50 studiepladser. 

I dag er der 179 studiepladser. 

Indtil videre er i alt 391 studerende blevet færdige som kandidat i medicin fra universitetet.


Kilde: Region Nordjylland


Seneste nyt

fra Nordjylland