Seneste nyt

fra Nordjylland

"Jeg forlader ikke et byggeri i kaos": Projektdirektør for skandaleramt sygehusbyggeri sætter ord på opsigelse

I sidste uge meddelte Region Nordjylland i en pressemeddelelse, at Martin Kjær, projektdirektør for det kommende supersygehus i Aalborg, havde sagt op i stillingen. 

Siden har det været sparsomt med ord fra både regionen og Martin Kjær selv. Indtil nu, hvor han selv sætter ord på begrundelsen for sit stop på LinkedIn.

Her skriver han blandt andet, at han "ikke har fortrudt udfordringen", men at det har været "surrealistisk", at "se sig selv i medierne som følge af et besøg fra Arbejdstilsynet".

Han kritiserer desuden mediernes dækning af de sager, det omfattende byggeprojekt har været ramt af. 

- Jeg har lært, at prisen for at sætte sig i en direktørstol i det offentlige kan være rigtig høj, og at man absolut ikke skal tro på alt, hvad man læser i avisen. Langt fra!, skriver han blandt andet. 

Byggeriet på det nye supersygehus er i forvejen seks år forsinket, og det har overskredet budgettet med 1,37 milliarder kroner.

Senest i juli kom det frem, at der var en kæmpe vandskade på sygehuset, efter 40.000 liter vand fossede ud fra operationsstuerne på første sal.

I marts måned kom det frem, at der flere hundrede steder var trængt vand ind i facaden i så store mængder, at der lå synligt vand på gulvene.

I september 2022 erfarede TV2 Nord, at 36 kilometer rør skulle udskiftes, fordi der havde været stillestående vand i rørene, og der dermed var dannet bakterier inde i rørene.

Alligevel fastholder Martin Kjær, at projektet "ikke er gået galt".

- Jeg forlader ikke et byggeri i kaos - tværtimod. NAU (Nyt Aalborg Unjiversitetshospital, red.) står et godt sted i dag, og selvom der er massive udfordringer, så sidder der i dag et særdeles kompetent hold af egne/eksterne ressourcer - NAU er i gode hænder. NAU er ikke gået galt - det er startet helt forkert, og det kræver mod at anerkende og lave om og den nødvendige turn-around er nu lavet.

Følg med på TV2 Nord i aftenens regionale nyhedsudsendelse 19.30, hvor regionsrådsformand for Region Nordjylland, Mads Duedahl (V), kommenterer på Martin Kjærs opsigelse.