Kæmpe vandskade på supersygehus - 40.000 liter vand fossede ud

Det var en vagt, der opdagede, at noget var helt galt.

Sommerfreden har ikke sænket sig over det ombruste Nyt Aalborg Universitetshospital. Endnu engang har supersygehuset, der først står klar seks år senere end den oprindelige plan, været ramt af uheld.

Og det er til at forstå, hvis den øverste chef for byggeriet, Martin Kjær, har fået sig lidt af en deja-vu-oplevelse.

For der er atter engang tale om en vandskade. Tidligere er det blevet meldt ud, at mange kilometer vandrør havde utætheder, og at facaden trak fugt ind.

Denne gang var det omkring 40.000 liter vand, som fossede ud fra operationsstuerne på førstesalen på Nyt Aalborg Universitetshospital. 

- Det er en samling inde i en væg, som ikke har været udført korrekt. Et rør gik fra, og så er det bare stået ud med vand, siger projektdirektøren, der står i spidsen for Nordjyllands største byggeri nogensinde.

Se billederne herunder:

Uvished om skader

Det var fredag morgen i uge 26, at Martin Kjær blev ringet op, efter en vagt havde observeret, at der var vand på gulvene i stueetagen. Det faktum at det netop skete en fredag, priser projektdirektøren sig lykkelig for, nu uheldet var ude. For var det sket i en weekend og havde stået i flere dage, kunne vandet have forvoldt rigtig stor skade.

- Vi satte alt i værk for at begrænse skaden. Vi fik selvfølgelig stoppet vandet og suget det op. Desuden brugte vi sådan nogle affugtere til at fugte ud, siger Martin Kjær. 

Det er stadigvæk for tidligt at sige, hvad vandskaden får af betydning for det videre byggeri. Projektdirektøren er indtil videre ikke orienteret om, at der er kommet nogle følgeskader. 

- Men man er da bekymret, når der render så meget vand ud. Det skal der jo ikke. Det siger sig selv, at når der løber 35-40 kubikmeter vand ud, så er det er jo voldsomt meget, og det kan jo ødelægge elinstallationer, og i værste fald kan det gøre sådan, at der kommer skimmelsvamp på væggene, siger Martin Kjær, inden han gør det klart, at han ikke kan forestille sig, at det kommer til at rykke på tidsplanen.

Ifølge projektdirektøren har entreprenøren påtaget sig ansvaret for fejlen. Vandet nåede både at løbe ned på stueetagen og ned i kælderen.


Seneste nyt

fra Nordjylland