LIGE NU:

Regeringen er klar til at udbetale to ugers indefrosne feriepenge til danskerne

Mange danskere vil få tusindvis af kroner stukket i hænderne, hvis regeringen og Folketingets partier kan nå til enighed under forhandlinger.

Regeringen foreslår nu at udbetale to ugers indefrosne feriepenge til danskerne.

Det skriver Børsen, og TV 2 har fået bekræftet oplysningerne.

Finansminister Nicolai Wammen (S) har præsenteret forslaget for Folketingets partier under dagens forhandlinger om udbetaling af feriepenge.

Udbetaling af indefrosne feriepenge vil betyde flere tusinde kroner mellem hænderne til den enkelte dansker. Ifølge TV 2s oplysninger lægger regeringen op til, at pengene skal udbetales i løbet af efteråret.

Gang i økonomien igen

Flere borgerlige partier har længe efterspurgt, at de indefrosne feriepenge frigives.

Under tirsdagens spørgetime i Folketinget åbnede statsminister Mette Frederiksen for, at feriepengene kan udbetales.

- Vi skal have gang i økonomien igen. Regeringen er optaget af at finde de bedste løsninger. Så vil der være nogle ideologiske forskelle mellem partierne, men vi ønsker alle at få gang i forbruget og sikre arbejdspladser, sagde hun.

Vil udbetale 2 af 5 uger

Til september træder en ny ferielov i kraft, og det er årsagen til, at der bliver indefrosset omkring 100 milliarder i feriepenge.

OVERGANG TIL NYE FERIELOV

Pengene skulle rigtig først udbetales ved folkepensionsalderen, men efter coronakrisens indtog har eksperter påpeget, at det vil sætte gang i efterspørgslen og økonomien, hvis danskerne får feriepengene udbetalt nu.

Hvis alle fem ugers indefrosne feriepenge udbetales, vil en HK'er på laveste overenskomst få 15.000 kroner stukket i hånden. Regeringen lægger imidlertid op til, at blot to af de fem uger skal udbetales.

Regeringen og Folketingets partier vil efter planen forhandle videre om feriepengene den kommende tid.