- Politikerne har lukket øjnene for ulovlig praksis

Idé-manden bag Spritten-projektet, Martin Nielsen, har sat sit livsværk på spil i sin kamp mod kommunen og er ekstremt lettet efter advokatundersøgelse.


Nogle af de politikere, som torsdag eftermiddag stod frem og fortalte om chok og foragelse over Aalborg Kommunes stærkt kritisable praksis med udbygningsaftaler, bør kigge indad.

Det er den klare melding fra Martin Nielsen, idé-manden bag Spritten-projektet. Tilbage i maj brød han tavsheden og gik som den første ud med kras kritik af Aalborg Kommunes praksis omkring udbygningsaftaler. 


I dag er han meget lettet over, at en uvildig advokatundersøgelse dokumenterer, at Spritten-kritikken har været fuldt berettiget, men han mener, at en del politikere har haft et langt større kendskab og medansvar, end de nu giver udtryk for.

To top-embedsmænd er sendt hjem, mens sagen undersøges yderligere, men Martin Nielsen mener, at de langt fra er alene om at stå med et ansvar.

Alle sager skal kulegraves

- Vi har haft møder med mange politikere. Vi har haft møde med borgmesteren, men der er bare ikke sket noget, så jeg synes, der er mange andre, der skal kigge indad, siger Martin Nielsen.

Se interview med Martin Nielsen og ejendomsudvikler Torben Nielsen her:


- Politikerne – ikke alle, men mange - har lukket øjnene for det. Vi er kommet med klare udmeldinger. Vi er kommet med ting, vi kunne dokumentere, og folk har ikke rigtig taget det seriøst. 

-  Folk har skudt det til side med, at det er også kompliceret, og det er også svært. Men det er overhovedet ikke svært. Det kræver bare, at man sætter sig ned og læser 20-30 linjer for at forstå, at noget er helt galt, siger Martin Nielsen.

Han mener, at det er afgørende for tilliden til kommunen, at der nu kommer en tilbundsgående undersøgelse.

quote Det kan ikke passe, at en kommune ikke agerer efter dansk lovgivning. Det er jo fuldstændig bananrepublik

Martin Nielsen, idémand, Spritten

- Jeg håber, at der kommer en total kulegravning af samtlige udbygningsaftaler. Indtil i dag har min tillid til Aalborg Kommune kunnet ligge på et meget lille sted, men jeg håber da på, at der nu er så meget fokus på tingene, at man faktisk vil gøre tingene rigtigt. Det kan ikke passe, at en kommune ikke agerer efter dansk lovgivning. Det er jo fuldstændig bananrepublik, siger Martin Nielsen.

Vigtigt for demokratiet

Han er glad og ekstremt lettet over, at advokatundersøgelsen til fulde dokumenterer, hvad han og hans forretningspartner Rikke Gaardboe har sagt siden maj måned: At Aalborg Kommune driver en stærkt kritisabel praksis.

- Jeg er glad for, at undersøgelsen er så klar i retorikken, som den er. Det betyder meget for os. Vi var de første, der var ude med kritikken, og det her er meget vigtigt for byen. Det er vigtigt for demokratiet, siger Martin Nielsen.

Satte alt på spil

Han føler, at han satte alt på ét bræt, da han i foråret valgte at bryde tavshedens lov og kritisere kommunen - velvidende, at det kunne koste lokalplaner, byggetilladelser og i sidste ende millioner af kroner.

- Jeg har følt, det var et sindssygt pres at stå alene med den alvorlige kritik. Jeg har følt, at vi satte alt på spil og satte os selv under et helt vildt pres, fordi det kunne ødelægge livsværket, hvis ikke vi vandt kampen over kommunen, forklarer Martin Nielsen.

Han er tilfreds med, at kommunen i dag undskylder.

- Det er fint man får en undskyldning. Når jeg tænker på, hvad bare vi har været igennem af manipulation og trusler, så synes jeg, det er på sin plads. Men det er vigtigere for mig, at nogen i byen nu endelig tager det seriøst og er indstillet på at gøre det rigtige, siger Martin Nielsen.


Udbygningsaftaler

021222 DIGI Ansatte tilbudt krisehjælp Still

play Sådan foregik politiets ransagninger hos kommunen

301122 Stigsborgbrygge 5 by og land brst 4493

play Ansatte tilbudt krisehjælp i Aalborg Kommune

def_thumb,50_percent

play Ransagning ryster borgmester: - Hvorfor ringede politiet ikke bare?

Jan Nymark

Politi ransager kommune: - De har fået alt, de bad om

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland