LIGE NU:

Teaterdirektør om forlængede restriktioner: - Vi står i et dilemma

- Jeg synes hellere, de skulle sige, at vi holder lukket indtil 1. marts eller 1. april, hvis det er dét, der skal til. For så kan vi navigere i det, lyder reaktionen fra teaterdirektøren hos Vendsyssel Teater.

Onsdag aften meddelte regeringen og sundhedsmyndighederne, at de nuværende coronarestriktioner forlænges yderligere omkring tre uger.

Restriktionerne skulle oprindeligt gælde indtil den 17. januar, men nu er de altså forlænget til og med søndag den 7. februar. Det sker blandt andet for at forhindre den nye, smitsomme virusvariant, B.1.1.7, i at sprede sig yderligere i Danmark.

Og forlængelsen gør ondt mange steder i det nordjyske - blandt andet hos Vendsyssel Teater i Hjørring, der flere gange har måttet udskyde store forestillinger.

- Vi skal til og finde ud af, hvilke konsekvenser det her får. Vi har to produktioner, der skulle være gået i gang på mandag, og som vi skulle starte prøver på, men det ser ærligt talt noget tvivlsomt ud i øjeblikket, siger Lars Sennels, der er teaterdirektør hos Vendsyssel Teater, til TV2 Nord

Et dilemma

Han forklarer, at de lige nu står i et dilemma.

- Selvfølgelig skal vi få bugt med den epidemi. Det kunne være fantastisk, hvis den blev slået ihjel én gang for alle. Det er den sundhedsmæssige betragtning, siger teaterdirektøren og fortsætter:

- Men så er der også en anden betragtning, der hedder, at vi gerne vil sætte prøverne i gang, fordi der også er økonomi i det her. Vi har også medarbejdere, der skal have løn og så videre, siger han.

Teaterdirektøren forklarer, at det dog heller ikke giver mening for dem at producere forestillinger, som i sidste ende ikke bliver til noget.

- Jeg havde en god kollega, der sagde den anden dag; ’det er jo som at sætte ild til penge’. Vi bruger bare penge, uden at vi kan bruge dem til noget som helst, siger teaterdirektøren.

Direktør: - Svært at navigere i tre ugers intervaller

Spørger man teaterdirektøren, så mener han, at restriktionerne burde forlænges til et endnu senere tidspunkt end den 7. februar.

- Jeg synes hellere, de skulle sige, at vi holder lukket indtil 1. marts eller 1. april, hvis det er dét, der skal til. For så kan vi navigere i det, siger Lars Sennels og fortsætter:

- De her to til tre ugers intervaller er simpelthen for kort, når man laver teater, fordi vi kan ikke åbne og lukke fra den ene dag til den anden. Det kræver et langt tilløb at lave teater, og derfor har vi brug for længere perioder at arbejde i, siger teaterdirektøren.

I løbet af torsdagen skal Vendsyssel Teater på et møde drøfte, hvordan produktionerne fremover skal forberedes under den fortsatte nedlukning.

1373125_111212_sifa_tv_bingo_web_0

SIFA TV-bingo ét skridt tættere på redning: EU tillader Danmark at gøre undtagelse fra regler

60_percent

play Bogaktuel ultraløber: Stine Rex løber ud med sine egne bøger

20_percent

play Misbrugere belønnes med gavekort for at møde op – og det virker

boernehave (1)

41-årig på anklagebænken: Tog flere end 1300 billeder af afklædte børn i børnehave

1373125_111212_sifa_tv_bingo_web_0

SIFA TV-bingo ét skridt tættere på redning: EU tillader Danmark at gøre undtagelse fra regler

60_percent

play Bogaktuel ultraløber: Stine Rex løber ud med sine egne bøger

20_percent

play Misbrugere belønnes med gavekort for at møde op – og det virker

Til forsiden

Til forsiden