LIGE NU:

Forsikringssager: Skadeslidte skal have uvildig vurdering

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) klar med nyt organ, der uvildigt kan vurdere forsikringssager, hvor personer, der er kommet til skade, søger om erstatning.

Danmark får nu et helt nyt organ, som skal hjælpe skadeslidte i forsikringssager. Det kom frem på et samråd på Christiansborg, hvor erhvervsminister Simon Kollerup (S) blev bedt om at svare på problematikken i, at forsikringsselskaber selv udpeger og aflønner de lægelige eksperter, som vurderer forsikringssager.

Det sker efter, at TV2 Nord i efteråret har dækket flere sager, hvor skadeslidte har stillet spørgsmål til, om vurderingen er uvildig. Som i sagen hvor et ægtepar fra Gug i Aalborg frygtede, at de ikke ville få den rette erstatning efter en trafikulykke, fordi lægen var hyret af forsikringsselskabet.

Det nordjyske folketingsmedlem Preben Bang Henriksen (V) bad i dag erhvervsminister Simon Kollerup svare på, hvad han vil gøre ved de sager, hvor der er tvivl om eksperternes uvildighed.

Preben Bang Henriksen (V) kalder samrådet i dag på Christiansborg for frugtbart.

- Det var et frugtbart samråd, for ministeren var meget klar i spyttet. Han sagde jo rent ud, at der ville blive lavet om på de her regler. Det skal ikke være sådan, at det forsikringsselskab, der vælger speciallægen, også betaler speciallægen. Det er en uheldig sammenblanding, og den får en ende nu, kan jeg forstå, siger Preben Bang Henriksen.

quote Det skal ikke være sådan, at det forsikringsselskab, der vælger speciallægen, også betaler speciallægen.

Preben Bang Henriksen (V), folketingsmedlem

Han har fået mange henvendelser fra borgere omkring det her emne, hvor han mener, at der har været en generel mistillid til det system, der er blevet praktiseret.

Vigtigt med tryghed til systemet

Erhvervsminister Simon Kollerup er enig med Preben Henriksen i, at det er vigtigt, at borgerne er trygge ved og har tillid til, at deres forsikringssager afgøres af et uvildigt organ.

- Vi giver med den løsning, vi er ved at lave nu, de personer, der har fået personskader, et nyt værktøj i den lidt ulige kamp, det er, imod et stort forsikringsselskab, hvor borgerne kan sige: jamen, det er fint, I har valgt en speciallæge til mig, men jeg vil gerne have en anden, siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Han peger på, at der nu kommer et uvildigt organ, der kan hjælpe, når konflikten opstår.

- Det er vigtig for den enkelte borger, men også for mig som minister, at der er tryghed og tillid til, at man har et uvildigt organ, der kan hjælpe en, siger Simon Kollerup.