LIGE NU:

Tusindvis i front er nu vaccineret: - Der har været fantastisk god stemning

På cirka en uge er 2200 af frontpersonalet blevet vaccineret i Region Nordjylland. Og nye doser kom mandag aften.

Siden sygeplejerske Elna Vinther Sørensen som den første fik vaccinen, har tusindvis af sundhedsansatte fået et stik i overarmen. På en uge er 2200 af frontpersonalet blevet vaccineret - det svarer til 20 procent af de ansatte i Region Nordjylland. 

- Selvom vaccinationerne er foregået over jul og nytår, har der været en fantastisk god stemning. Vi har tænkt; yes, nu er vi i gang, siger Annebirthe Bo Hansen, ledende overlæge på Klinisk Biokemisk Afdeling. 

Hun fortæller, at der fortsat stor aktivitet i det nyoprettede vaccinerum på Sygehus Syd i Aalborg. Mandag aften har Region Nordjylland modtaget en helt ny sending af vaccinedoser fra Statens Serum Institut.

ddd
Foto: Emma Fjordbak

- Vi vaccinerer i bund med det samme, når vi modtager nye sendinger. Vi står klar til at vaccinere alle dem, vi kan. Det gælder både sygehuspersonalet og i psykiatrien. Men det er klart, at antal doser vi får er afgørende, lyder det fra Annebirthe Bo Hansen, ledende overlæge på Aalborg Universitetshospital.


For hurtigt at få vaccineret flest muligt oplyser Sundhedsstyrelsen, at man nu anbefaler at vente seks uger med at give anden vaccineindsprøjtning. I den oprindelige plan skulle der gå 2-3 uger fra første stik. Den nye strategi kommer efter uger med stigende smitte og bekymring for udbredelsen af den særligt smitsomme virusvariant fra England. 

Hør Tyra Grove Krause fra Statens Serum Institut fortælle, hvorfor flere skal vaccineres efter fundet af virussen B117:

Ifølge Statens Serum Institut er der nu registreret 86 tilfælde i Danmark af den særligt smitsomme coronavariant fra England. Virusvarianten spreder sig i hele Danmark, men mest i Nordjylland.