Seneste nyt:

Nordjysk it-virksomhed solgt for enormt beløb: - Det er ikke for pengenes skyld

Det har været af afgørende betydning for beslutningen om at sælge, at Martin Kjølhede overlader ejerskabet til en investor med en oprigtig interesse i at bevare og støtte op om eksisterende kultur i virksomheden.

Dengang man endnu var bange for, at internettet var en døgnflue, tog Martin Kjølhede det store sats, at købe sig ind i it-virksomheden netIP. På daværende tidspunkt var han ansat som afdelingsdirektør i Jyske Bank, men så potentiale i it-forretning. 

Året var 2000, og selvom man så en kæmpe vækst i efterspørgslen på it-løsninger, var der også stor usikkerhed forbundet med branchen. 20 år efter er mission lykkes, og netIP kan i dag offentliggøre, at Martin Kjølhede har solgt den nordjyske virksomhed netIP for 375 millioner kroner til en svensk kapitalfond, Adelis Equality. 

- Jeg er enormt stolt på netIP’s vegne over, hvad vi har skabt og udrettet sammen. Jeg har været med på rejsen i mere end 20 år, og når jeg stopper som administrerende direktør, så fortsætter jeg som medejer og bestyrelsesmedlem, lyder det fra Martin Kjølhede selv. 

En spændende rejse 

De startede som fem ansatte, der solgte it-løsninger for private kunder og mindre virksomheder. I dag er de omkring 200 ansatte fordelt over syv afdelinger rundt omkring i landet og med endnu flere på vej.

Det har administrerende direktør for it-biksen, Martin Kjølhede, nu sikret sig, ved at give roret videre til den svenske kapitalfond, Adelis Equality.

- Det har været ekstremt spændende at være med på det her it-tog, som har taget en kæmpe udvikling igennem de sidste 20 år. Vi, som it-virksomhed, har aldrig rigtig været ramt af økonomiske kriser og usikkerhed på samme måde som resten af samfundet, siger han og uddyber: 

- Når der sker en krise i samfundet, vil man jo gerne effektivisere og gøre systemerne hurtigere, billigere og mere sikre, og så kommer it jo ofte i spil, lyder det fra Martin Kjølhede. 

NetIP har gennem tyve år mærket behovet for it-løsninger når der har været økonomiske kriser, krige, under coronakrisen, hvor der var behov for hjemmearbejdspladser og nu i form af krigen i Ukraine, hvor behovet for it-sikkerhed skærpes. 

- It-branchen er på mange måder privilligeret ved ikke at være så følsom over for konjunkturerne. Det er også derfor den er interessant for en kapitalfond, siger Martin Kjølhede. 

Træder til side for virksomheden

Selvom Martin Kjølhede tror fuldt og fast på, at vi kun vil se en yderligere udvikling i it-efterspørgslen, har han alligevel valgt at træde til side, for at den udvikling kan ske i netIP.

- Nu er jeg 53 år og har været i virksomheden i 22. Jeg synes, jeg er god til at starte virksomheder, jeg er god til iværksætteri, nystart og strategier, men jeg er ikke den coorporate-direktør, der sidder i spidsen for 200 mand. Det er jeg mindre god til, siger den administrerende direktør.

Derfor mener han også, at han er nødt til at lade sin person stå til side, så han ikke spilder virksomhedens muligheder for udvikling:

- Det er vigtigt at turde at stå til side, så virksomheden kan drive videre. Jeg er nødt til at se, hvad der bedst for netIP, og med al det, vi er vokset nu, har vi godt af at få rystet posen lidt, for at se, hvor langt virksomheden egentligt kan række, lyder det. 

Svensk kapitalfond tager over

I forbindelse med ejerskiftet udtræder Martin Kjølhede som administrerende direktør. Til gengæld fortsætter han som medejer og bestyrelsesmedlem. 

I jagten på en investor, der har kunne tage over, har det været vigtigt for Martin Kjølhede at finde nogen, der vil engagere sig og tage del i virksomheden fremfor bare at opkøbe den. 

- Vi har 60 aktionærer i dag, og vi vil gerne have muligheden for at alle medarbejdere i virksomheden kan få mulighed for at blive aktionære. Vi tror på, at når medarbejderne føler sig investerede i virksomheden, så drives den også bedst, siger han. 

Udover at Adelis Equity har bred erfaring og evner til at løfte netIPs kompetencer ud til endnu flere it-kunder, kommer de også med en bestyrelsesformand, som er professionel og investerer i at løfte virksomheden, understreger Martin Kjølhede. 

Toppen af kransekagen 

Til spørgsmålet om, hvorvidt salget på 375 millioner er en drøm, der går i opfyldelse for Martin Kjølhede, bliver det et rungende nej: 

- Når man er med til at skabe sådan en virksomhed her, så drømmer man ikke om pengene. Man drømmer om at have nogle glade kunder, nogle glade medarbejere og få success med projektet. Når det så lykkes også at tjene nogle penge, når man sælger på et tidspunkt, så er det toppen af kransekagen. Selvfølgelig er det glædeligt - men det var aldrig målet. 

Den administerende direktør understreger også, at de 375 også går ud til de 50 aktionære, som får kapitaliseret deres investeringer. 

Aftalen mellem netIP og Adelis Equity skal nu godkendes af de relevante myndigheder, før handlen kan betragtes som endelig. Det forventes at ske til september. Forsiden lige nu

SPLIT bjarne og kristian

'Meget mystisk': Intet krav om undervisning i kræftfremkaldende støv undrer

20210712-092354-6-6000x4000ma

Ramte deres børn: Forældre tager sag om dødsensfarlig støv i egne hænder

retten i aalborg

play Sigtet for at have krænket tyve børn: Det skete der i retten i dag

251122 Skoleruin Aalborg

play Skoleruin bliver stående: Udvalg skrotter planer for højhusbyggeri

SPLIT bjarne og kristian

'Meget mystisk': Intet krav om undervisning i kræftfremkaldende støv undrer

20210712-092354-6-6000x4000ma

Ramte deres børn: Forældre tager sag om dødsensfarlig støv i egne hænder

retten i aalborg

play Sigtet for at have krænket tyve børn: Det skete der i retten i dag

251122 Skoleruin Aalborg

play Skoleruin bliver stående: Udvalg skrotter planer for højhusbyggeri

def_thumb,50_percent

liveblog Live fra retssag om misbrug af børn: Piger kommer med anklager "for at få opmærksomhed"

elsk 1

Tøjvirksomhed går mod strømmen: Åbner butik i krisetid

DSC07346

gallery Se billederne: Nu kan du købe din helt egen søndagsskole i Nordjylland

Politihunden Ivan

Hund reddede bortløbet udviklingshæmmet - og bed hende

SPLIT 2 BILLEDER.00_00_00_23.Still001

Giftigt støv gjorde Dorte og Jens Peter syge: - Det bekræfter desværre vores mistanke

80_percent

play Ingen systematisk undervisning i farligt stof: Elever tænker "wow", når de hører om det

center manager

play Storcenter forventer 35.000 kunder Black Friday

elsk 1

Tøjvirksomhed går mod strømmen: Åbner butik i krisetid

DSC07346

gallery Se billederne: Nu kan du købe din helt egen søndagsskole i Nordjylland

251122 Kim og isen ibch 4405

Han gik konkurs - pengene endte nemlig i lommerne på kopister

241122 Fokus Live asbest

play Dræbende støv skal på dagsordenen, siger SF og K

Aalborg retten 1

Ansat på skole tiltalt for at krænke børn - nu begynder retssagen

20210831-170046-L-2931x1954ma

'AC' råbte ad Mæhle, mens kæresten var i fødsel

penge grafik

Der er massive tilbud på mange af danskernes favoritvarer – men eksperter kommer med advarsel

241122 vandsøgshunde (19)

play Hunden Walther er Nordjyllands eneste vandsøgshund - lige nu træner han på Limfjorden

241122 241122 Andreas “Xyp9x” Højsleth i Aars siml 4400

play Med nordjysk ydmyghed er Andreas blevet en verdensstjerne

20221116-153028-L-6000x4000ma

Forlod Folketinget efter afsløringer: - Vi har svigtet, siger Løkke

Til forsiden

Til forsiden