Seneste nyt:

Politikere kræver lokal indflydelse: Vil være med til at bestemme stærekassers placering

På Mors vil lokalpolitikerne have mere indflydelse på, hvor øens stærekasser placeres i fremtiden. En god idé, som tages med videre, lyder det fra transportministeren.

Hver dag får 32 bilister en hilsen fra politiet, når de passerer Vildsundvej på Mors.

Her står øens to stærekasser, som borgerne faktisk er godt tilfredse med, trods flere har fået et blink med på vejen.

- Det er faktisk fint nok. Jo mere jævnt, du kan køre, jo bedre er det, lyder det fra Benny Nielsen, der ejer Fredsø Vognmandsforretning, og som selv er gået i fælden.

Også borgmesteren er fint tilfreds.

- Jeg kan godt lide, det er automatisk, i stedet for det er politiet, der holder. Der kan man indimellem godt have det indtryk, at det er en pengemaskine. Så jeg er ikke modstander af stærekasserne, siger Hans Ejner Bertelsen (V).

32 bilister ryger hver dag i fælden på Mors.
32 bilister ryger hver dag i fælden på Mors.
Foto: Kåre Rolf Hansen, TV MIDTVEST

Mere medbestemmelse

Hver dag kører cirka 7000 forbi stærekasserne, og udover de indkasserer knap 35 millioner kroner til statskassen, så har de også sænket gennemsnitsfarten med 21,5 kilometer i timen.

Men selvom morsingboerne som sådan ikke er utilfredse med de to blinkende venner, så kunne placeringen godt være bedre, lyder det fra teknik- og miljøudvalgets formand.

- Det er jo fint, man vil lave nogle foranstaltninger, som kan højne trafiksikkerheden, men netop her hvor den står, der kan det kun være et spørgsmål om, at man skal opkræve bøder, for det giver ikke mening, at den står her, pointerer Meiner Nørgaard fra Dansk Folkeparti og fortsætter:

- Jeg vil håbe Christiansborg vil inddrage kommunerne rundt omkring i landet, sådan så vi kan stille nogle foranstaltninger op, der hvor det giver mest mulig trafiksikkerhed. Det må være ønsket herfra.

quote Det, synes jeg, lyder som et spændende forslag

Benny Engelbrecht, Transportminister, Socialdemokratiet

Et ønske, som borgmesteren på øen også vil sætte en streg under.

- Hvis vi skal have flere af dem rundt omkring, så er mit ønske, at kommunerne bliver inddraget og hørt til, hvor vi ser, det giver mest mening. Og der har været mange diskussioner og den her placering, siger borgmester Hans Ejner Bertelsen (V) fra Morsø Kommune.

Forslaget lever videre

På Christiansborg er transportministeren ikke afvisende for, at der i fremtiden kan være mere medbestemmelse fra kommunernes side, når og hvis der skal flere stærekasser op.

- Det, synes jeg, lyder som et spændende forslag, som jeg gerne vil drøfte nærmere med kommunerne. Det vil jeg tage op med Kommunernes Landsforening ved snarest givende lejlighed, lyder det Benny Engelbrecht (S), der fortsætter:

- Jeg synes, det er godt, der er nogle, som peger på andre strækninger, der kan være farligere.

Meiner Nørgaard (DF) er i hvert fald klar til at give et bud eller to på nye placeringer.

- Der er jo ikke nogen bløde trafikanter her. Vi har jo nogle skoleveje, hvor det giver mening at lave nogle ekstra foranstaltninger, så vi er sikre på, at alle kommer sikkert frem. Det vil vi gerne hjælpe Transportministeriet med, slår udvalgsformanden fast.