Medie: Aalborg Kommune favoriserer A. Enggard A/S

Bygherre bag "Spritten A/S" i Aalborg Martin Nielsen hævder i BT, at Aalborg Kommune lader A. Enggard A/S slippe billigere end andre bygherrer i forbindelse med større byggeprojekter.

Entreprenørfirmaet A. Enggaard A/S får flere byggeretter i Aalborg kommune end konkurrenten Martin Nielsen, og Enggaard betaler mindre i udbygningsaftaler med Aalborg Kommune. Det hævder Martin Nielsen lørdag i en artikel i BT.

Martin Nielsen refererer blandt andet til det store Spritten-projekt, som han er bygherre på. Hans firma Spritten A/S skulle bidrage med ti procent af udgifterne til klimasikring af havneområdet, selv om det er A. Enggaards område, der får mest ud af klimasikringen. I forbindelse med "kulpladsen", skulle Martin Nielsen angiveligt bidrage med samme beløb som A. Enggaard, selv om Enggaard har tre fjerdedele af byggeretterne i området.

- Når man kommer som den første, bliver man hurtigt behandlet som en landsbytosse. Det vigtige er, at der kommer andre og siger tingene også. Det kan både være professorer og i det her tilfælde, hvor jeg kan se, at Torben Nielsen fra TN Udvikling har samme oplevelser, som vi har, og det er jo skrækkeligt, siger Martin Nielsen til TV2 Nord.

Forskelsbehandling

Martin Nielsen satte 28. maj 2021 Spritten-projektet på pause i protest over Aalborg Kommunes fremgangsmåde i forbindelse med udbygningsaftaler. Over for TV2 Nord klagede Martin Nielsen over forskelsbehandling i forhold til naboprojekter i området ved den tidligere spritfabrik i Aalborg.

- Vi føler, at vores nabo og vi ikke er blevet behandlet på samme måde, og det er ikke rimeligt. Alle skal have de samme tilbud, sagde han dengang til TV2 Nord.

Og det synspunkt har heller ikke ændret sig efter dagens historie.

- Hvis vi skal have lov til at købe nogle få kvadratmeter nede på kajen, så kan vi ikke få lov af kommunen i fire år, selvom de har lovet os det, og det er i lokalplanen, fordi at nu kan det være, A. Enggaard skal have noget op på kajen. Alt er lagt til, alt er tilrettelagt efter A. Enggaard, siger Martin Nielsen til TV2 Nord.

quote Essensen er: Behandler kommunen dem, man handler og samarbejder med, ens? Og det synes jeg ikke, kommunen gør i det her tilfælde.

Poul Israelsen: professor emeritus ved Aalborg Universitet og ekspert i økonomistyring

Støtte fra ekspert

I lørdagens artikel i BT får Martin Nielsen støtte i sine synspunkter fra professor emeritus ved Aalborg Universitet og ekspert i økonomistyring, Poul Israelsen.

Han har lavet beregninger, der viser at i "alle situationer" ved to udbygningsaftaler i forbindelse med projekter på spritgrunden, er resultatet til fordel for Enggard i forhold til Martin Nielsen.

- I det her tilfælde kommer man til at overkompensere den ene part fem gange mere end egentlig nødvendigt. Det er voldsomt, siger Poul Israelsen til BT.

Poul Israelsen har lavet beregninger, der viser at A. Enggard har en fordel på 40 millioner kroner ved udbygningsaftaler og byggeretter, mens Martin Nielsens Spritten A/S vil tabe op mod 3,4 millioner kroner.

- Essensen er: Behandler kommunen dem, man handler og samarbejder med, ens? Og det synes jeg ikke, kommunen gør i det her tilfælde, siger Poul Israelsen i BT. 

Tilbage står Martin Nielsen nu med fornyet håb for sit projekt efter den seneste tids opmærksomhed på kommunens påståede behandling af byggesager.

SYNC Martin: Hvis ikke det får nogle sindssygt hårde konsekvenser, så mener jeg ikke, man skal bo i kommunen. Det her er så grelt. Vi vil gerne have diversitet, vil gerne have nye mennesker, vi vil gerne have nye investorer til byen. Hvordan skal vi få det, når der ikke er nogen konkurrence, fordi alting altid er klappet af mellem kommunen og A. Enggaard? Det er så groft, og det er utilgiveligt, siger Martin Nielsen til TV2 Nord.


Udbygningsaftaler

021222 DIGI Ansatte tilbudt krisehjælp Still

play Sådan foregik politiets ransagninger hos kommunen

301122 Stigsborgbrygge 5 by og land brst 4493

play Ansatte tilbudt krisehjælp i Aalborg Kommune

def_thumb,50_percent

play Ransagning ryster borgmester: - Hvorfor ringede politiet ikke bare?

Jan Nymark

Politi ransager kommune: - De har fået alt, de bad om

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland