Spritten stævner kommunen for 5,3 millioner

Spritten a/s med direktør Martin Nielsen i spidsen sagsøger nu Aalborg Kommune for ulovlig sagsbehandling i indgåelse af udbygningsaftaler.

En stævning på 5,3 millioner kroner er nu havnet på Aalborg Kommunes bord.

Afsenderen er Spritten A/S med direktør Martin Nielsen i spidsen, og sagsanlægget er en udløber af skandalen om Aalborg Kommunes ulovlige praksis i forhold til de såkaldte udbygningsaftaler. 

Det bekræfter Jan Nymark Rose Thaysen (V), rådmand i By og Land i Aalborg Kommune overfor TV2 Nord.

Spritten A/S har ikke forsøgt at indgå forlig, fordi kommunen henviser parter, der har været involveret i de ulovlige udbygningsaftaler, til at anlægge sag ved domstolene. 

Langt forløb

Sagen startede, da den gamle spritfabrik i Aalborg skulle ombygges. Her bad kommunen Spritten A/S, som Martin Nielsen står bag, om at betale til klimasikring af havnefronten og til forskønnelse af området.

Den samlede pris var knap seks millioner kroner.

Forespørgslen fik Spritten A/S til at klage, og det affødte en advokatundersøgelse, som har afdækket, at Aalborg Kommune i 10 år har haft en ulovlig praksis omkring udbygningsaftalerne.

Byggeriet på havnepromenaden har stået i stampe siden 28. maj 2021 - hvor Martin Nielsen satte foden på bremsen i protest mod kommunens håndtering af forløbet.

Skal dække milliontab

De 5,3 milllioner kroner i erstatning ønsker Spritten A/S for tab af omkostninger i forbindelse med byggeriet på grund måden, kommunen har ageret i aftalerne. 

Omkostninger som har været forgæves, fordi byggeriet på grund af forløbet om de ulovlige aftaler er blevet udskudt.

Det gælder blandt andet 2,8 millioner kroner til arkitektgruppen BIG, 1,3 millioner kroner til ingeniør- og arkitekturrådgivningsfirmaet COWI og 245.000 kroner til designvirksomheden Dimensions Design.

Udover det indbefatter erstatningssummen også de udgifter, Spritten A/S har haft til advokatfirma og så videre i forbindelse med hele forløbet.


Se videoen her, for at forstå, hvorfor praksissen omkring udbygningaftalerne var ulovlig:

Ikke den første

Entreprenør Torben Nielsen, der driver TN Udvikling, er en af dem, der er blevet tvunget ind i en udbygningsaftale med Aalborg Kommune. Han meddelte i marts, at han stævnede kommunen.

En aftale, som ifølge hans eget udsagn, har kostet ham seks millioner kroner.

- Jeg er rasende over, at kommunen nu henviser ofrene i skandalen til at anlægge sag, hvis de mener, de har noget til gode, sagde Torben Nielsen dengang.

Jan Nymark Rose Thaysen bekræfter stævningen, men "har for nuværende ikke flere kommentarer til sagen", udover, at arbejdet med projekterne på Spritten "fortsætter i det fastlagte spor. Det ændrer stævningen ikke på".

TV2 Nord har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Spritten A/S's direktør Martin Nielsen om stævningen.


Udbygningsaftaler

021222 DIGI Ansatte tilbudt krisehjælp Still

play Sådan foregik politiets ransagninger hos kommunen

301122 Stigsborgbrygge 5 by og land brst 4493

play Ansatte tilbudt krisehjælp i Aalborg Kommune

def_thumb,50_percent

play Ransagning ryster borgmester: - Hvorfor ringede politiet ikke bare?

Jan Nymark

Politi ransager kommune: - De har fået alt, de bad om

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland