LIGE NU:

I fem årtier har Finn hjulpet nordjyske musikere på vej: Nu hyldes han med fornem nominering

Finn Bo Møller har haft fingrene i stort set alle klaverer og flygler i Nordjylland gennem sit liv - og så har han hjulpet utallige spirrende musikere godt på vej.

Klik på en af de nominerede for at se deres portræt


Finn Bo Møller kunne for år tilbage have trukket sig tilbage. Han kunne være gået på pension med god samvittighed, men han er - trods sine 73 år - stadig i fuldt vigør.

I 50 år har han stemt klaverer og flygler over hele Nordjylland - og selvom hans butik Klaverstemmeren, som har snart 40 år på bagen, er solgt videre til hans datter - er Finn Bo Møller stadig noget ved musikken. På mange måder.

Han hjælper hver dag til i butikken, tager stadig ud og stemmer klaverer og flygler - og så giver han en hjælpende hånd til nye, unge musikere i det nordjyske kulturliv.

Sådan stemmer du på Finn

Musikken åbner døre

Finn Bo Møller siger selv, han ikke er god til at spille klaver.

- Det jeg lærte i mine unge dage, har jeg ikke brugt så meget. Men man skal jo kunne lidt, når folk spørger og vil høre klangen på et instrument, fortæller Finn Bo Møller, der har et helt særligt forhold til musik.

- Musikken går ind i os og er med til at åbne døre for både raske og syge. Det er en fantastisk verden - og jeg er bare en heldig mand, at jeg arbejder i den.

 
 
Foto: Daniel Mikkelsen

En 'cheerleader' for musikken i Nordjylland

Udover sin evne til at få den helt rette klang ud af klaverer og flygler besidder Finn Bo Møller en evne til at tage unge musikere under sine vinger. Og det er den evne, der har fået ham nomineret til Årets Nordjyde.

En af de musikere, han har taget under sine vinger, er Liv Kirstine Lund Poulsen, der netop er blevet færdig med sin kandidat i korledelse på musikkonservatoriet.

- Hans butik står altid åben, hvis man har lyst til at give koncerter - og han giver også en hånd med, hvis man vil lave koncerter andre steder. Og så er han bare en god opbakning - en cheerleader, man altid kan komme til, fortæller Liv Kirstine Lund Poulsen, der har indstillet Finn Bo Møller til titlen som Årets Nordjyde.

 
 
Foto: Daniel Mikkelsen

- Han sætter gang i hele Aalborg

Vores tre dommere - Mads Justesen, Sisse Fisker og Pia Schnoor - var da heller ikke i tvivl om, at indstillingen af Finn Bo Møller skulle veksles til en af de fem nomineringer til Årets Nordjyde.

- Han er en mand som hele Aalborgs unge musikverden kender til. Og med de indstillinger, der er kommet på ham, kan man kun sige, at han er en fuldstændig fantastisk kandidat, lyder det blandt andet fra Pia Schnoor, mens Sisse Fisker følger op:

- Han sætter gang i hele Aalborg med sin butik og sit virke og sin prisuddeling og sine koncerter.

 
 
Foto: Daniel Mikkelsen

Uddeler pris til unge talenter

Den prisuddeling som Sisse Fisker herover henviser til, er Klaverstemmerens Musikpris, som blev indstiftet i forbindelse med Finn Bo Møllers 70 års fødselsdag - og siden er blevet uddelt tre gange. En pris som Finn Bo Møller selv er med til at finde vinderen af.

Derudover er Finn Bo Møller ikke sen til at hjælpe unge musikere på vej - for eksempel med et klaver.

- Hvis der er nogen, der mangler et klaver, og jeg kan se, det er et godt formål, eller hvis det er musikere, jeg ved, ikke har så meget at gøre med, jamen så får de et klaver ned og stå, fortæller Finn Bo Møller

- Jeg har det bare godt ved at gøre det -  og jeg kan se, de er glade for, at jeg gør det. Jeg kan ikke rigtig forklare det, men jeg synes bare, det er skønt at opleve, at de får noget godt ud af det. Og så gør jeg også, lyder det fra klaverstemmeren og 'cheerleaderen' Finn, der trods en efterhånden aldrende dåbsattest ikke har planer om at ændre sin livsstil.

- Det kommer jeg ikke til foreløbig. Jeg har det vanvittig godt.

 
 
Foto: Daniel Mikkelsen
290321 FO Klitsag i Skagen - Sønder Strand

play Klit-sag fra Skagen fortsætter: Kommunen kræver erstatning

Serenergy

play Russisk spion skal tre år i fængsel - og bliver udvist af Danmark

PH 100521 IN Restauratører mangler arbejdskraft Still

play Teststeder opsluger ung arbejdskraft: - Nogle restaurationer er desperate

20210510-143629-4-1920x1280we

play Fokus: Nordjysk uenighed om skrottede vacciner

290321 FO Klitsag i Skagen - Sønder Strand

play Klit-sag fra Skagen fortsætter: Kommunen kræver erstatning

Serenergy

play Russisk spion skal tre år i fængsel - og bliver udvist af Danmark

PH 100521 IN Restauratører mangler arbejdskraft Still

play Teststeder opsluger ung arbejdskraft: - Nogle restaurationer er desperate

Til forsiden

Til forsiden