LIGE NU:

Johnni samler ind til Julemærkehjemmet i Hobro på alle mulige - og umulige - måder

Johnni Olesen fra Hjallerup har gennem årene samlet op mod en million kroner sammen til Julemærkehjemmet i Hobro. Nu er han nomineret til Årets Nordjyde.

Klik på en af de nominerede for at se deres portræt


- Glæden ved at se de børn, når man kommer ned og afleverer en gave, man har til dem. Den er det hele værd.

Sådan fortæller 45-årige Johnni Olesen, der er en af de fem nominerede til titlen som Årets Nordjyde.

Johnni arbejder til dagligt som murer hos et entreprenørfirma i Aalborg, men i fem år har han brugt det meste af sin fritid på noget, der er, synes Johnni, meget sjovere.

Han har på alle mulige - og umulige - måder samlet ind til Julemærkehjemmet i Hobro, hvor børn, der døjer med ensomhed, mistrivsel og mobning, kan få en frisk start.

Sådan stemmer du på Johnni

En utrættelig kamp

Det er Johnni Olesens utrættelige kamp for disse børn, der har fået ham nomineret til titlen som Årets Nordjyde. En af dem, der synes, Johnni Olesens er den eneste rigtige vinder af dette års pris, er Jes Søgaard, der i flere år har svømmet med Johnni Olesen. Senest hjalp han til, da Johnni Olesen svømmede Vendsyssel rundt - og i den forbindelse samlede massive 175.000 kroner ind til børnene på Julemærkehjemmet i Hobro.

- Det arbejde han laver for børnene på julemærkehjemmet og omkring "24 timer i Hjallerup", er jo fuldstændig fantastisk, lyder det fra Jes Søgaard, som fortsætter:

- Og udover at børnene på julemærkehjemmet selvfølgelig nyder godt af det, så får alle os, der er med til at støtte op om projekterne, noget ud af det, hver gang Johnni har lavet noget.

 
 
Foto: Daniel Mikkelsen

- Det Johnni har gjort er unikt

De tre dommere, der har stået for udvælgelsen af de fem nominerede, var ikke i tvivl om, at Johnni Olesen har gjort sig fortjent til en af pladserne.

- Det er fascinerende at møde mennesker, der brænder så meget, at de bruger hele deres liv på et projekt eller en opgave, lød det blandt andet fra Pia Schnoor, der udgør en tredjedel af dommertrioen, flankeret af Mads Justesen og Sisse Fisker.

- Det Johnni har gjort er, er jo unikt, for man ved godt, at sådan nogle ting ikke kommer gratis, lyder det fra Mads Justesen, der fortsætter:

- Vi kan lave mange ting frivilligt og gøre meget for at hjælpe, men det kan ikke drive det hele. Man er nødt til at skulle have nogle midler, og der må man jo sige, at det ikke er småpenge, Johnni har samlet ind til Julemærkehjemmet i Hobro.

 
 
Foto: Daniel Mikkelsen

Børnene giver energi til at fortsætte

Langt de fleste af de penge, Johnni Olesen har samlet ind de sidste fem år, kommer fra sports- og kulturarrangementet "24 timer i Hjallerup". Senest har det hårde arbejde med at skaffe penge, givet børnene et nyt aktivitetsområde i den smukke skov, der omringer Julemærkehjemmet.

- De bruger de ting, vi giver dem - og det giver noget energi til at blive ved. Og Julemærkehjemmet i Hobro er glade for alt, vi gør for dem, for de mangler nogle midler til at gøre nogle ting. De får jo ikke penge som mange andre gør. De skal selv ud og finde deres penge til at drive det her. Og så er der sådan nogle som os, der godt kan lide at gøre det her, fordi vi også synes, det er sjovt og fedt at komme ned og bygge noget, som de gider bruge, fortæller Johnni Olesen, der er stærkt motiveret for sagen - specielt fordi, det er børn, der får glæde af hans indsats.

- Der jo ingen mennesker, der skal have det dårligt, men det er virkelig vigtigt at børn får en god start, inden de bliver voksne, så derfor er det vigtigt for mig at hjælpe børnene videre, dem der bliver mobbet eller er lidt for tykke, eller hvad det nu kan være, fortæller Johnni Olesen - der også har fået sin kone og børn med i de initiativer, han tager, til gavn for Julemærkehjemmet i Hobro.

- De synes også, det er en fed ting, og det er fedt, at vi allesammen kan være fælles om det her projekt - at det også er noget, familien gør.

-Jeg tror altid, jeg vil finde på noget at lave med noget frivillighed. Det har jeg gjort lige siden, jeg var 12-13 år gammel, så det tror jeg ikke, jeg stopper med. Det er ikke sikkert, det bliver ved med at være det samme, men så længe det her er fedt og giver noget til hjertet, bliver jeg ved!

 
 
Foto: Daniel Mikkelsen