Seneste nyt:

Presset boligforening får ikke hjælp fra brancheforening

Danmarks Almene Boliger afviser at gå ind i omstridt sag, hvor Frederikshavn Boligforening erkender at have brugt beboernes stemmer uden at spørge om lov.

Der kommer ingen vurdering eller udtalelse fra brancheforeningen Danmarks Almene Boliger (BL) af Frederikshavn Boligforenings ageren i sagen om, hvorvidt Forbrugervalget er foregået efter reglerne.

Sådan lyder det fra Sanne Steen Petersen, der er leder af den juridiske afdeling i Danmarks Almene Boliger (BL).

Dermed er der ingen hjælp at hente fra brancheforeningen for at få boligforeningen ud af den knibe, foreningen sidder i, efter der er rejst massiv kritik af Forbrugervalget. 

En kritik, som kan resultere i, at Forbrugervalget 2021 må gå om.

Det er op til Frederikshavn Kommune, der er tilsynsmyndighed på området, at afgøre.

Derfor har kommunen netop også bedt boligforeningen om svar på, hvordan Frederikshavn Boligforening har håndteret valget.

Ingen vurdering fra BL

Boligforeningen skriver i sit foreløbige svar, at "Vi afventer udtalelse fra BL - Danmarks Almene Boliger samt vores eksterne juridiske rådgivere".

Men den udtalelse kommer ikke. Det fastslår BL overfor TV2 Nord.

Brancheorganisationen bekræfter, at Frederikshavn Boligforening har taget kontakt til organisationen med henblik på en udtalelse, men har fået at vide, at det ikke lader sig gøre.

- Vi yder ikke konkret rådgivning i sådanne sager, siger Sanne Steen Petersen, der er leder af den juridiske afdeling i brancheforeningen, Danmarks Almene Boliger (BL).

Hun afviser dermed, at BL vil lave den udtalelse til Frederikshavn Boligforening, som boligforeningen i sit brev til Frederikshavn Kommune henviser til.

- Det er boligforeningen selv, der må redegøre omkring de helt konkrete forhold over for kommunen, siger hun og tilføjer, at BL ikke går ind i konkrete sager.

- Vi yder ikke konkret rådgivning i sådanne sager, siger Sanne Steen Petersen, der er leder af den juridiske afdeling i brancheforeningen, Danmarks Almene Boliger (BL).

Administration stemte direktør ind

Det er blandt andet en række af de kandidater, som ikke blev stemt ind i bestyrelsen til Frederikshavn Forsyning, der har rejst kritikken og stillet spørgsmålstegn ved gyldigheden af valget.

For de mener ikke, de havde en chance for at blive valgt ind, da Frederikshavn Boligforening havde afgjort valget.

For med 153 stemmer ud af 617 mulige blev direktøren for Frederikshavn Boligforening, Kim Madsen, stemt ind. Det skete på blot en time, da 130 af stemmerne blev afgivet fra Frederikshavn Boligforening.

Boligforeningen har fortalt, det var administrationen, der stod bag stemmerne – og det var således ikke beboerne selv, der stemte direktøren ind.

I sidste uge valgte Kim Madsen efter kritikken at trække sig fra bestyrelsen i Frederikshavn Forsyning.

Kommune skal komme med vurdering

Det er nu op til Frederikshavn Kommune og Bolig og Planstyrelsen at vurdere, hvorvidt det pågældende valg er foregået efter reglerne, og hvilken rolle Frederikshavn Boligforening har haft i valget og dets afgørelse.

Styrelsen har bedt Frederikshavn Kommune om en redegørelse for kommunens opfattelse af sagen omkring Frederikshavn Boligforenings brug af stemmer. Kommunen skal have sin vurdering klar senest 20. juni.

BL forklarer regler og love

Frederikshavn Boligforening kan formentlig allerede i næste uge læse mere om,  hvordan man som almen boligforening forholder sig i forbindelse med stemmeafgivelse i for eksempel forsyningsvirksomheder og en forklaring af lovgivning.

Det sker, når BL på sin hjemmeside skriver mere om jura og regler, end der i forvejen ligger offentligt tilgængeligt.

- Det er gode råd til hele branchen, som boligforeningerne kan ty til, hvis de er i tvivl om noget, og således ikke specifikt til Frederikshavn Boligforening, siger Sanne Steen Petersen.

Hun oplyser, at BL allerede havde en opdatering og en uddybning på sin to-do-liste, da Frederikshavn Boligforening henvendte sig – og arbejdet med at folde redegørelserne ud har således intet med den konkrete sag i Frederikshavn at gøre.

- Nu er vi gået i gang med den, og der er tale om generelle betragtninger, siger Sanne Steen Petersen og tilføjer, at tilføjelserne til hjemmesiden ligger klar så hurtigt som muligt.


Splitbillede 2 og 3 - 1080

play Nordjyske festivaler gjorde comeback efter corona – sådan er det gået

Politi

Politi har identificeret formodet gerningsmand bag groft overfald på 17-årig

Orangutang

play Aalborg Zoos nye orangutang-par ser hinanden an

Maskinmester uddannelse

Før deadline: Maskinmester-uddannelse melder klar til start

Splitbillede 2 og 3 - 1080

play Nordjyske festivaler gjorde comeback efter corona – sådan er det gået

Politi

Politi har identificeret formodet gerningsmand bag groft overfald på 17-årig

Til forsiden

Til forsiden