Efter to måneder med gratis færge: Turisterne strømmer fortsat til Læsø

Knap 30.000 turister har de seneste to måneder taget turen gratis med færgen fra Frederikshavn til Læsø.

Selvom de endelige tal for de seneste to måneder med gratis færge til Læsø endnu ikke er opgjort, så tøver direktøren for Læsøfærgen, Lars Rieks, ikke med at kalde sensommeren for god.

- Jeg tror, at bundniveauet for at holde ferie i Danmark og dermed også på Læsø er steget i forbindelse med corona, siger han.

Foreløbige tal viser, at der er registreret knap 30.000 personer, som i august og september har taget turen med færgen til Kattegatøen ganske gratis. 

Færgeoverfarten har været gratis som et led i den såkaldte sommerpakke, regeringen tilbage i 2020 indførte i kølvandet på corona-pandemien.

Gratisbillet rykket til august

Sidste år betød det gratis færge i sommerens højsæson, mens perioden i år blev rykket til at gælde august og september.

For flere steder, blandt andet på Læsø, havde de lokale svært ved at følge med den pludselige invasion af turister. 

Og færge-driften har ikke altid kunnet følge med den pludselige og voldsomme interesse fra danskerne om at komme til Læsø.

Problemet med at få personale til færgen er, at det kræver sikkerhedskursus for at få lov at arbejde om bord – lige meget, om funktionen er at servere kaffe eller styre skibet - og færgeselskabet kunne ikke nå at uddanne folk.

quote Vi har nogle erfaringer, der viser, at folk gerne vil øen, og vi har siden sidste år haft flere gæster end nogensinde

Lars Rieks, direktør, Læsøfærgen

Derfor kom man i den situation, at der ikke altid var plads nok til de mange turister, der ville med færgen.

Sommerpakken, som regeringen indførte som følge af konsekvenserne af corona-virus, gav sidste år udover gratis færger til gående og cyklister i juli - også 70 millioner kroner til billigere overfarter med bil i sensommeren 2020.

Planen var fra politisk side at understøtte turismen på de små øer uden for sommerferien, en plan der til fulde har virket.

- Jeg tror ikke, vi kommer tilbage på et niveau som i 2018. For der er mange, der har fået øjnene op for, at der er mange dejlige steder i Danmark at holde ferie - også på Læsø. Vi har nogle erfaringer, der viser, at folk gerne vil øen, og vi har siden sidste år haft flere gæster end nogensinde, siger direktør ved Læsøfærgen Lars Rieks.

Bedste år nogensinde

Lars Rieks understreger, at det bedste nogensinde i færgens historie var sidste år, da man slog hele tre rekorder.

Højeste antal passagerer transporteret på en måned, højeste antal biler transporteret på en måned og flest passagerer transporteret på en enkelt dag. De rekorder slog Læsø-færgen i juli måned.

Juli måned bød på gratis færgeoverfart for gående og cyklende gæster, men også mange passager tog turen til Læsø med bil.

I alt fragtede Læsø-færgen 13.901 biler til og fra Læsø i juli måned mod 12.520 i juli måned 2019, og markant flere mennesker sejlede med færgen i forhold til juli 2019. Den nye rekord for transport af passagerer på en måned lyder på 80.128. Det er næsten 30.000 flere passagerer i år juli i år end i samme måned sidste år.

Den store stigning skyldes naturligvis den gratis sejlads for gående og cyklende gæster.


Seneste nyt

fra Nordjylland